Startup Alley, o nouă zonă dedicată startup-urilor în cadrul Techsylvania, aduce împreună 20 de startup-uri, antreprenori, investitori care administrează fonduri venture capital ce depășesc valoarea a peste 15 decacorni și oportunitati de networking unice.
Pe modelul CES și Techcrunch Disrupt, în cadrul evenimentului vor fi amenajate 20 de spații dedicate startup-urilor de la nivel national și internațional. Acestea vor avea oportunitatea să realizeze un demo al serviciului dezvoltat, să își prezinte live produsul sau chiar să îl lanseze. În 2019, Startup Alley este facilitat de Google.
Startup Alley creează contextul favorabil pentru o interacțiune directă între investitori, antreprenori și fondatori din toată lumea. Oana Petruș și Vlad Ciurcă, fondatorii Techsylvania, au gândit noul spațiul ca o zonă a inovației și a schimbului de idei.
„Techsylvania este o platformă de creștere prin tehnologie. Rolul nostru este de facilitator, iar startup-urile sunt un target de focus pentru noi, tocmai pentru că avem resursele pentru a contribui la creșterea lor. În 2016, am adăugat Startup Avalanche, o competiție dedicată startup-urilor. În 2019, este momentul pentru o nouă provocare. Startup Alley este pasul următor în această direcție”, a explicat Oana Petruș, cofondator și producător executive al evenimentului.
Techsylvania s-a dezvoltat, încă de la prima ediție din 2014, în jurul ideii de creștere prin tehnologie fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente de acest gen din Europa de Est. Un loc precum Startup Alley întărește misiunea Techsylvania și are menirea de-ai ajuta pe antreprenori să își dezvolte afacerea prin contactul direct cu zeci de investitori, fondatori și CEOs din domeniul IT și financiar.
Techsylvania a adus peste 100 de investitori au ajuns în premieră la Cluj-Napoca în cei cinci ani, iar fondurile de investiție reprezentate de aceștia însumează peste 10 miliarde de dolari.
A 6-a ediție marchează un record în ceea ce privește valoarea fondurile venture capital care vor fi prezente la Techsylvania. Sakshi Chhabra Mittal, vice președintele Softbank Vision Fund și Fang Yuan, vice președintele Baidu Ventures, reprezintă fonduri care dețin 100 de miliarde de dolari, respectiv 500 de milioane de dolari în administrare și care sunt interesate să cunoască ecosistemul din Europa de Est. Mai mult, acestea sunt dispuse să investească în oportunități valoroase de business.
La Techsylvania vor ajunge între 8 și 11 iunie și investitori precum Abdullah Al-Shaksy, cofondator și CEO al Phaze Ventures, compania care administrează fonduri venture capital destinate dezvoltării și susținerii inovației în Oman; Joey Brander, partener al First Serve Partners, firmă care investește în startup-uri din domeniul sportiv, media, entertainment sau tehnologie; dar și Tim Sullivan, CEO al Oceanic Partners, o companie care a realizat investiții de peste 3 miliarde de dolari și unul dintre primii investitori ai Lyft, al doilea cel mai mare serviciu de ride-sharing din Statele Unite.
Ce trebuie să știi pentru a participa la Startup Alley
O condiție principală este ca startup-urile să își prezinte produsele sau serviciile revoluționare deja lansate pe piață. Startup Alley este dedicat celor care au trecut de faza de idee sau prototip.
Pentru a se califica pentru unul dintre cele 20 de locuri disponibile, echipa fiecărui startup trebuie să aibă maximum 10 membri și să fie declarată eligibilă în urma procesului de selecție realizat de Techsylvania. Fiecare startup va beneficia de două bilete Premium (valoarea unui singur bilet este de 259 de euro) și un spațiu de 4mp.
Datorită susținerii Google, echipele vor avea acces la Startup Alley, dar și la toate evenimentele din cadrul conferinței fără niciun cost suplimentar.
În 2019, Techsylvania pregătește o ediție-eveniment pentru 3.000 de participanți. Peste 70 de prezentări, workshop-uri, sesiuni Q&A și evenimente satelit, dar și o competiție dedicată startup-urilor și un maraton de programare vor avea loc in cadrul celei de a 6-a ediții.
Techsylvania se desfășoară între 8 și 11 iunie la Sala Polivalentă (BT Arena) din Cluj-Napoca.