64 de echipe formate din ingineri și designeri au avut la dispoziție 36 de ore ca să vină cu o idee de business și să o dezvolte. Ulterior, acestea au avut la dispoziție un minut ca să-și prezinte demo-ul, pentru a impresiona colegii programatori și juriul.

Câștigătorul competiției TechCrunch Hackathon a fost desemnat Myneral.me, startup fondat de românul Gheorghe Bogdan Ionuț și Max Boender de la University of Westminster, informează TechCrunch. Acesta a luat premiul de 5.000 de euro.

Myneral.me a dezvoltat o platformă largă pentru sectorul metalurgic și minier care asigură transparența în monitorizarea operațiunilor miniere, pentru a înțelege modul în care un material a ajuns de la origine, în mină, până la produsul final.

Următoarele trei echipe din clasament în cadrul hackathonului au dezvoltat un proiect care triază pacienții în funcție de gravitatea stării medicale, un algoritm care identifică erorile din aplicații și le corectează folosind sugestii algoritmice și șabloane de cod, precum și o platformă care identifică cele mai populare branduri în social media și sugerează consumatorilor cele mai potrivite potrivite pentru ei.