Startup Your Story este o serie de articole prin care spunem poveștile participanților la edițiile anterioare ale taberei Startup Your Life. Este atât un fel de a le mulțumi, cât și o modalitate de a-ți arăta ție, viitor participant, cine ți-ar putea fi colegii și cum te influențează tabăra. Înscrie-te acum la tabăra Startup Your Life.

--

”Am cofondat o firmă cu numele de Themesberg cu un fost coleg de facultate. Dezvoltăm interfețe de utilizare preponderent pentru web. Pe urmă vindem aceste interfețe către alți programatori prin diverse platforme unde se pot găsi astfel de produse. Punem foarte mare importanță pe calitatea UI-ului, dar o importanță și mai mare o punem pe calitatea codului pe care îl scriem. Clienții noștri sunt programatori, deci calitatea codului este la fel de importantă ca și interfața în sine”, ne povestește Zoltan.

Cod bine scris

De aici pleacă și numele firmei, Themesberg, iar Zoltan ne explică raționamentul din spatele alegerii acestui brand. ”Pentru că produsele noastre sunt ca un iceberg: când deschide clientul (programatorul) produsul, constată că codul pe care l-am scris este de calitate înaltă și foarte simplu de înțeles”.

Sunt întotdeauna deschis la alte business-uri, dar în ultimii ani am învățat că este mai important să ști când să zici nu, decât când să zici da

Tânărul menționează că este la început de drum în acest business, în momentul de față lucrând la ieșirea pe piață a primului produs realizat în cadrul acestui proiect. Însă au planuri mari și idei multe.

”Dorim să extindem portofoliul nostru de produse, să venim cu soluții noi pe piață și să ne creștem vizibilitatea și opinia bună despre brandul nostru. Personal, sunt întotdeauna deschis la alte business-uri, dar în ultimii ani am învățat că este mai important să ști când să zici nu, decât când să zici da. Planuri și idei sunt multe, business-uri profitabile: mai puține”, completează Zoltan.

Business din ce știe

După cum spuneam, Zoltan lucrează de 5 ani ca programator, domeniul care i-a captat atenția, și l-a inspirat, fiind cel al interfețelor de utilizare. Motiv pentru care a și decis să lanseze business-ul Themesberg.

De ce să nu încep un business cu ceva ce îmi place, unde am experiența și există o piață de desfacere?

”De ce să nu încep un business cu ceva ce îmi place, unde am experiența și există o piață de desfacere? Recomand tuturor antreprenorilor să înceapă un business cu ce știu ei cel mai bine. Ei însuși pot fi cel mai bun randament”, este recomandarea sa.

Tabăra Startup Your Life - despre antreprenori și experiențele lor

În ceea ce privește planurile sale din punct de vedere personal, Zoltan spune că își dorește să-și dezvolte în continuare abilitățile de programare și ”pe parcurs, să învăț mai bine ce înseamnă să conduci o companie”.

Discuțiile cu ei m-au făcut să înțeleg potențialele greșeli pe care aș putea să le fac

Iar un loc bun în care consideră că poți strânge aceste informații de business și antreprenoriat este tabăra Startup Your Life.

”M-a ajutat în primul rând cunoscând și ascultând alți antreprenori și experiențele lor. Discuțiile cu ei m-au făcut să înțeleg potențialele greșeli pe care aș putea să le fac. Recomand cu căldura această tabără”, concluzionează Zoltan.

Și pentru că ne apropiem de începerea taberei de antreprenoriat Startup Your Life și vrem în continuare să susținem demersurile antreprenoriale ale tinerilor, punem la bătaie câteva locuri speciale pentru studenții cei mai merituoși prin Bursele Startup Your Life, oferite de eMAG.

Noi oferim, cu ajutorul eMAG, cazarea, mesele, băuturile și toate cele 4 zile de workshop-uri de la tabăra Startup Your Life, ediția #5. Transportul e responsabilitatea cursanților.

Vezi aici mai multe detalii despre burse și cum te poți înscrie la ele. Vom anunța câștigătorii în cursul zilei de marți, 21 mai.

Despre speakeri am scris pe start-up.ro și avem o colecție de oameni care chiar au făcut sau fac antreprenoriat. Și îl fac nu vorbind despre el, ci practic. Așa că ai de învățat de la ei. Găsești aici o listă completă a workshop-urilor taberei Startup Your Life și a mentorilor acestei ediții.

Partenerii evenimentului sunt FAN Courier, Garanti, Huawei, eMAG și Mindspace.