Adservio este o platformă digitală 100% românească, creată în 2008, în Iași, și promovează de 15 ani digitalizarea sistemului de educație românesc.

Platforma este modulară, disponibilă atât web, cât și ca aplicație mobilă. Aceasta deservește peste 1.150 de școli și grădinițe publice și private, cu 750.000 de utilizatori. Compania a obținut în 2022 o rundă de finanțare de 2 mil. euro de la Catalyst România.

Certificarea EAF reprezintă un recunoscut etalon global pentru calitatea și eficacitatea pedagogică, poziționând Adservio drept un lider în tehnologia educațională.

Adservio a primit un scor remarcabil pentru abordarea pedagogică, cu o evaluare de 91% din partea EAF, și un scor de 4,19 din maximum 5, în privința angajamentului în învățare a copiilor.

Totodată, experții EAF au apreciat funcționalitățile excelente ale modulului Financiar, care ajută școlile și grădinițele private să-și gestioneze facturile și plățile prin intermediul platformei și să aibă o privire de ansamblu asupra tuturor acestor operațiuni.

Evaluarea a evidențiat eficiența comunicării progresului în învățare și capacitatea platformei de a menține angajamentul utilizatorilor pe parcursul călătoriei educaționale.

Caracteristici precum calendarul integrat cu orarul școlii și comunitatea deschisă spre învățare au fost remarcate pentru claritate și ușurința de utilizare, favorizând schimbul de informații și colaborarea între utilizatori. De asemenea, instrumentele multiple de comunicare din platformă, precum chat sau grupuri, au fost special apreciate pentru sporirea implicării părinților în activitatea educațională a copiilor

Obținerea certificării EAF validează avantajele aduse de digitalizare prin utilizarea platformei Adservio. Aceasta marchează un pas important către inovație în educație și transformare digitală pentru instituțiile care o adoptă. Tehnologia optimizează procedurile administrative, furnizează actualizări instantanee privind evoluția academică și creează un cadru de învățare mai captivant și eficient.

Adservio unește toți actorii din domeniul educației, de la conducerea școlilor și secretariat la cadre didactice, părinți și elevi. Funcționalitățile apreciate includ sisteme de raportare și analiză, notarea și punerea absențelor în grup, chat, grupuri, precum și distribuirea și evaluarea digitală a temelor.