Investiția este cea mai mare din ecosistemul din Bosnia și va fi folosită pentru extinderea aplicației Rolla One, care oferă utilizatorilor posibilitatea de monitorizare a activităților de fitness, sfaturi și un jurnal de nutriție, dar și conectarea la alte dispozitive de fitness.

Rolla a fost fondat de Igor Krezic și a venit dintr-o nevoie personală. Fondatorul avea cândva 136 de kilograme și avea probleme de sănătate. Pe lângă acest lucru, Krezic este un antreprenor în serie, fondând anterior 5 companii și a generat peste 400 de joburi și mai mult de 30 de milioane venituri anuale. Anterior a făcut un exit din Nsoft către Sportradar, companie listată la NASDAQ.

13% din populația planetei este obeză, iar 463 de milioane de oameni suferă de diabet de Tip 2. În același timp, 17,3 milioane de oameni mor anual din cauza complicațiilor produse de bolile de inimă cauzate de sedentarism, nutriție proastă și ignorarea semnelor. Rolla consideră că soluțiile existente se concentrează pe colectarea datelor în ecosisteme închise, fără o soluție holistică. În momentul de față Rolla oferă gamificare, monitorizare completă, integrări mai multe. Rolla încurajează utilizatorii prin reward-uri. În plus, Rolla poate fi folosit și ca o soluție de streaming pentru task-uri de fitness.

Cu această rundă, Rolla plănuiește să-și extindă baza de clienți și echipa comercială. De asemenea, va deschide un nou centru de development în Bosnia și Herzegovina, dar și un hub comercial în Europa.

La începutul anului Rolla a lansat aplicațiile Rolla One și Rolla World în fază beta. Versiunile complete vor fi lansate în Q1 2024.

Cine sunt investitorii

Runda a fost condusă de Mate Rimac, fondatorul Rimac Group și proprietarul Bugatti astăzi, dar a contribuit și Hellen's Rock, family office-ul lui Sacha Dragic, fondatorul Superbet.

Mate Rimac a fondat Rimac Automobili și Greyp Bikes, iar acum este CEO al Rimac Group, Rimac Technology și Bugatti Rimac. A pornit Rimac Automobili în 2009 și l-a crescut până a devenit unicorn astăzi, fiind un lider în domeniul mașinilor electrice de mare viteză.

Sacha Dragic a fondat Superbet Group și a crescut compania după investiții de 175 de milioane de dolari de la Blackstone Group. Hellen's Rock este family office-ul său pentru investiții.