Mondly e o aplicație care a fost apreciată de-a lungul timpului de utilizatori, dar și de Apple, care a inclus produsul românilor în topurile sale. Startup-ul a fost fondat de frații Alexandru și Tudor Iliescu în 2014 și a devenit una dintre cele mai importante aplicații de limbi străine. În momentul de față se află în top 5 mondial ca număr de download-uri.

Mondly oferă cursuri de limba engleză și alte 40 de limbi în aplicația sa, pe site, dar și prin integrarea realității virtuale și augmentate. Mondly oferă cursuri și pentru persoane obișnuite, dar și pentru profesioniști.

„Misiunea Mondly a fost mereu să facă învățatul de limbi străine amuzant, ușor și accesibil. Ne bucurăm să ne unim foroțele cu Pearson pentru a ne atinge scopul de a crește mult mai mult”, a spus Alexandru Iliescu.

„Achiziția marchează o nouă direcție pentru strategia noastră digitală, pentru că ne oferă un avantaj în zona învățării de limbi străine direct de către utilizatori. Mondly crește rapid și e un business profitabil care ne extinde business-ul de până acum”, a spus Andy Bird, CEO al Pearson.

Pearson speră ca Mondly să accelereze divizia de limbi străine și limba engleză în 2023. Achiziția va permite Pearson să ofere o propunere integrată pe piață. Oferă sinergii și posibilității de cross-selling pentru portofoliul său. Echipa Mondly, inclusiv fondatorii, vor fi parte a Pearson English Language Learning division.

„Am început dezvoltarea în 2013, iar pe 28 mai 2014 a avut loc lansarea primei aplicații Mondly. Cu cea mai mare provocare ne-am confruntat imediat după lansare. Știam că avem un produs foarte bun și ne așteptam să urce imediat în topuri și să se alăture celorlalte aplicații similare. Bineînțeles că acest lucru nu s-a întâmplat imediat. Acela a fost momentul în care am hotărât să ne mobilizăm și să alocăm mai multe resurse pentru marketing, dezvoltare, feedback, refinement și alte aspecte legate de imagine și promovare”, spunea Alex într-un interviu pentru start-up.ro.

Poți citi interviul aici.