Românii au lansat IDO-ul (Initial Decentralized Offering) în parteneriat cu platforma Polkastarter, pentru a angaja comunitatea în dezvoltarea platformei descentralizate Humans.ai, un ecosistem care generează modele etice de Inteligență Artificială controlate cu ajutorul tehnologiei blockchain.

Vânzarea de tokeni $HEART, moneda care guvernează ecosistemul Humans.ai, a început în data de 9 decembrie și s-a încheiat în mai puțin de jumătate de oră, fiind cea mai mare sumă ridicată până acum în istoria Polkastarter.

De asemenea, compania anunță că tokenul său nativ $HEART este deja listat pe unul dintre cele mai importante exchange-uri de criptomonede din lume, KuCoin, începând de luni, 13 decembrie.

Înființată în 2017, KuCoin este unul dintre cele mai importante platforme de tranzacționare de pe piața cripto, cu peste 500 de monede listate în prezent. KuCoin este folosită de peste 10 milioane de utilizatori înregistrați la nivel global, fiind este una dintre cele mai mari platforme de social trading la nivel global.

“Suntem foarte incântați că IDO-ul Humans.ai a stârnit un interes atât de mare și a fost sold out în mai puțin de 30 de minute. Mobilizarea comunitățiii a fost incredibilă iar acest lucru ne încurajează pentru mai departe, pentru că suntem doar la început cu proiectul. Mulțumim fiecărui investitor în parte pentru sprijinul acordat acestui proiect care va rescrie viitorul AI-ului. De asemenea, mulțumim Polkastarter care a fost un parter și un susținător important în efortul nostru de a crea primul model de conduită morală pentru AI și Blockchain,” a declarat Sabin Dima, CEO-ul Humans.ai.

În runda anterioara de finanțare, care a constat în vânzare privată de tokeni, Humans.ai a strâns 9 milioane de dolari de la peste 60 de investitori. Printre investitorii principali din startup-ul Humans.ai se numără antreprenorul român Răzvan Munteanu, unul dintre cei mai activi investitori din spațiul blockchain și în Elrond Research, ramura de investiții a companiei Elrond.

Humans.ai este o platformă care integrează date și tehnologie pentru a genera modele AI unice și a le utiliza ca API (interfață de programare a aplicațiilor) de către comunitatea de afaceri. Astfel tehnologia permite dezvoltatorilor de aplicații sa utilizeze modelele AI plătind drepturi într-un mod echitabil atât celor care oferă tehnologie, cât și date.

Focusul inițial al platformei Humans.ai este synthetic media, ce permite crearea vocii, imaginii și gesturilor unor persoane, fără a mai fi necesară prezența fizică numită ADN digital. Pornind de la acest ADN digital se poate crea conținut audio și video de la zero cu ajutorul inteligenței artificiale. Spre exemplu, audiobookul tău poate fi narat de actorul tău preferat sau o producție video poate fi creată foarte simplu fără ajutorul unei echipe întregi formată din cameraman, editor video sau prezentator.

De asemenea, compania a dezvoltat tehnologia unică în lume, numită Proof-of-Human, care validează faptul că se afla un om în spatele fiecărei decizii a AI-ului, folosind tehnologia blockchain ca să încapsuleze fiecare AI într-un NFT (token non-fungibil), oferind astfel o interfață de manageriere și guvernanță pentru acel AI.