Practic, Capital Financial Services poate să opereze ca instituție eminentă de monedă electronica în Spațiul Economic European, un aspect important pentru Elrond.

Financial Services S.A. prestează servicii de procesare plăți pentru mai mult de 300 de comercianți online, printre care și Blue Air, cea mai mare companie aeriană din România.

Achiziția include transferul integral al acțiunilor Capital Financial Services Ș.A., care ar putea astfel permite startup-ului Elrond să faciliteze utilizatorilor săi accesarea de servicii financiare, în deplină conformitate cu reglementările în vigoare.

Compania ar putea astfel oferi utilizatorilor săi, printre altele, conturi cu IBAN, carduri prepaid atașate și procesarea de plăți cu moneda electronică reglementată.

Monedele electronice au fost create ca o alternativă digitală pentru bani, cu scopul de a automatiza tranzacțiile financiare precum plățile sau comerțul electronic. Elrond Network dorește să dea substanță și să îmbunătățească utilitatea acestui cadru, care este deja funcțional și bine reglementat, prin adăugarea unei tehnologii blockchain care este rapidă, scalabilă și are costuri mai mici.

„Elrond are ca obiectiv crarea unei infrastructuri pentru un sistem financiar global de mare viteză, transparent și ușor de accesat de oricine. Suntem în conversație cu toate autoritățile competente, asigurându-ne că operăm în concordanță cu legislația europeană. Transferurile de fonduri efectuate aproape instantaneu, la costuri de 100 de ori mai mici, cu mai multă transaprență, la orice oră din zi și noapte ar aduce beneficii utilizatorilor, comercianților, dar și instituțiilor financiare”, spune Beniamin mincu, CEO Elrond Network.

Ultimul pas necesar pentru finalizarea achiziției Capital Financial Services S.A. este aprobarea Băncii Naționale a României. Acesta este un pas de importanță strategică, iar Elrond Network va continua să ofere în mod transparent informații despre aceste demersuri până la finalizarea lor.