Startup-ul Alphacruncher dezvoltă soluția Nuvolos și vrea să se extindă pe plan global în momentul de față. Soluția propusă de Alphacruncher combină educația și spațiul de cercetare în Cloud. În momentul de față soluția a fost testată în spațiul economic DACH - Germania, Austria și Elveția. Cu ajutorul investiției de la Alpine Group, dar și alți investitori privați, precum NGM, Alphacruncher vrea să angajeze echipe de marketing și vânzări pentru a atinge o piață globală. Nuvolos poate fi folosit de către echipe de cercetare, dar și de instituții.

Alphacruncher menționează că Nuvolos a fost construit ca un produs care să elimine barierele dintre conceptele abstracte și viața de zi cu zi, iar studenții și profesorii vor putea folosi date reale în educație. Practic, studenții pot să interacționeze, să colaboreze și să interacționeze în spații de lucru în cloud pentru a construi skill-uri de viitor precum programarea, rezolvarea problemelor, creativitatea și munca în echipă.

„Principalul nostru obiectiv este să susținem cercetarea științifică și educația prin integrarea soluțiilor computaționale din Cloud, date și tehnologii moderne. Prin acest lucru, specialiștii se pot concentra pe aria lor de expertiză, iar studenții pot învăța în moduri mai interactive”, a spus Alexandru Popescu, cofondator și CEO al Alphacruncher.

Produsul poate fi folosit astfel de către cercetători pentru studiile lor unde pot colabora cu alți specialiști din lumea întreagă într-un mediu Cloud sigur. Dacă am putea compara cu ceva, putem să spunem că e ca un fel de Slack sau Asana pentru cercetare și educație.

Soluția este accesibilă școlilor care au în curiculă materii de știință, matematică, statistică sau inginerie. Practic, prin acest laborator virtual pot fi primiți 40 de studenți în același timp, iar costul este de un euro pentru fiecare student pe lună.

De asemenea, Nuvolos poate fi folosită și în cercetare. Astfel, în timpul cercetării specialiștii ar putea avea nevoie de putere de procesare mare pentru a testa ipotezele și experimentele lor. Datele generate pot fi apoi grupate în analize cantitative direct în cadrul Nuvolos. Costul pentru această variantă este de 35 de euro pentru fiecare cercetător pe lună.

Alexandru Popescu este cofondatorul Alphacruncher, alături de Fabio Trojani. Alexandru a fost director și investitor în industria de asset management. Are un background în Business Informatics și un doctorat în economie la Universitatea din Lugano (Elveția).