”Am semnat o rundă de finanțare de tip private equity cu un fond de investiții din străinătate. Noi eram în procesul de ridicare a unei runde de finanțare de tip venture capital, moment în care au venit mai multe oferte din zona de private equity. În urma acestei runde, fondul de investiții străin va deține un pachet majoritar de acțiuni din companie”, precizează Daniel Nicolae, CEO și co-fondator Innoship, într-un interviu acordat wall-street.ro în cadrul conferinței European Digital Commerce, powered by VTEX.

Reprezentantul Innoship precizează că actualii co-fondatori vor rămâne acționari și vor prelua posturi de coordonare la nivel regional.

”Fondul de investiții are deja o investiție în Polonia, într-un jucător complementar cu noi, și a mai semnat recent o finanțare într-un jucător din Cehia, la fel, complementar cu activitatea noastră. Mergem îmrepună mai departe în acest parteneriat pentru a crea un jucător regional în managementul livrărilor”, explică Daniel Nicolae.

Citește mai mult despre această tranzacție ce urmează să fie anunțată oficial pe wall-street.ro.

Startup-ul Innoship, dezvoltatorul soluției de tip SaaS (software as a service) cu același nume, care permite business-urilor din retail și ecommerce să administreze eficient propriile contracte de curierat și multiplele opțiuni de livrare a primit o investiție de tip Seed de la GapMinder VC în valoare de 550.000 de euro în 2020.

Innoship optimizează interacțiunile dintre retaileri și curieri, eficientizând costurile aferente serviciilor de curierat cu până la 25% și crescând performanța de livrare cu până la 15% printr-o alocare dinamică a comenzilor în funcție de criteriile selectate de retailer în platformă.