Până în prezent, startup-ul a atras 350.000 de euro de la Cleverage VC, Overkill VC și angel investors. Fondurile obținute vor fi folosite pentru dezvoltarea produsului, dar și pentru vânzări și marketing.

Startup-ul MediNav a fost fondat în anul 2020 de către Wanda Fiat - CEO & AI și Adrian Cuzman – CTO.

Folosind inteligența artificială, MediNav eficientizează timpul pe care medicii îl petrec pentru a scrie rapoarte și fișe de evaluare ale pacienților. Prin intermediul soluției AI, medicul dictează rezultatele evaluărilor, iar MediNav extrage datele relevante și le introduce structurat în raport.

Dacă este vorba de o ecografie sau o consultație cu mai multe câmpuri separate, MediNav extrage și separă informația și o notează unde trebuie să apară. La final, medicul verifică, corectează și salvează rezultatele înainte de a le trimite în sistemul medical al spitalului sau clinicii, iar astfel asistentul digital MediNav învață din greșeli și devine mai bun.

Medicii radiologi care folosesc MediNav economisesc cel puțin 40% din timpul de scriere al unui rezultat, iar în urgențe MediNav reduce de 3 ori timpul de completare a unei fișe de ambulanță.

Asistentul MediNav funcționează pe laptop, tabletă sau smartphone fără să fie necesar un microfon dedicat.

„În contextul lipsei de personal medical și a suprasolicitării medicilor din sistem, soluția MediNav este binevenită nu doar în România ci și în multe țări mai dezvoltate din Europa și nu numai. Un alt argument pentru care am ales să investim în acest start-up este echipa pe care o are, oameni foarte bine pregătiți în tehnologie, business și vânzări”, afirmă Ciprian Man, unul dintre investitori și fondatorii Growceanu.

Pentru 2023, MediNav are în plan adaptarea produsului pentru cel puțin încă o limbă și extindere comercială în Germania și/sau America Latină. De asemenea, compania urmărește extinderea spre specializări mai complexe cum ar fi cardiologia și urgențele unde pacientul face mai multe investigații diferite în cadrul unui singur consult.

„Suntem foarte încântați că prin această rundă de finanțare am accelerat dezvoltarea MediNav și am adăugat un grup fantastic de investitori în echipa noastră”, declară Wanda Fiat cofondator și CEO.