Lansat în septembrie 2019 ca un proiect ce încurajează munca remote și promovează beneficiile acestui stil de muncă asupra angajaților, companiilor, economiei și mediului înconjurător, startup-ul Remote Stories a devenit o resursă importantă în ceea pe privește conceptul remote work și un provider de soluții high-tech pentru companiile din România și nu numai.

“Ne bucurăm că implicarea și eforturile depuse dezvoltării startup-ului Remote Stories, precum și campaniile inițiate de noi în privința beneficiilor muncii remote au prins contur și au fost apreciate atât la nivel local, cât și international, până în Silicon Valley. Unul dintre obiectivele noastre principale este să devenim provideri de soluții high-tech cu aplicabilitate în diferite industrii”, spun Mara Eliza Barza și Amalia Ștefan, fondatoarele startup-ului Remote Stories.

Platforma de work management Octonius este un produs de înaltă tehnologie ideal pentru munca remote, ce a fost creat în 2013 în Palo Alto din Silicon Valley, California. Octonius reunește echipele și le ajută să lucreze împreună într-un singur mediu digital, fie că este vorba de echipe care lucrează remote, hibrid sau de la birou, din țări sau de pe continente diferite. Octonius a fost fondat în Silicon Valley de românul Cosmin Ciobanu.

Octonius este soluția Go To pentru munca în echipă întrucât susține productivitatea muncii și performanțele angajaților și colaboratorilor. Oferă transparență, acuratețe și rapiditate în planificarea muncii, gestionarea resurselor, implementarea proiectelor și raportarea rezultatelor. Platforma conectează persoanele din echipe la obiectivele comune și susține performanțele ridicate, totul într-o siguranță deplină a datelor”, spune Amalia Ștefan, antreprenoare și specialistă în tehnologie.

“Este o soluție inovativă, o aplicație user friendly, intuitivă și ușor de utilizat, customizabilă și scalabilă ce rezolvă provocările de zi cu zi de la muncă. Este ideală echipelor și companiilor care activează în sistemul bancar, telecomunicații, ecommerce, IT etc. ”, spune Mara Eliza Barza, antreprenoare și specialistă în comunicare digitală.

Soluția Octonius este apreciată de companii de renume precum BRD Societe Generale, Telefonica și Națiunile Unite, care au implementat platforma de work management în cadrul echipelor world wide, pentru a le oferi o experiență mai bună angajaților și a-i ajuta să-și îndeplinească cu mai multă ușurință obiectivele.

De asemenea, Octonius a obținut premii la nivel internațional, ca de exemplu a câștigat în categoria „Remote Work” din cadrul Festivalului COMEUP 2020 și a fost nominalizat ca fiind „Top Remote Work Tech Solution Providers 2020”.