Evenimentul de închidere intitulat „Pitch & Demo Day” a fost transmis în direct și urmărit online de 1000 de telespectatori din zeci de țări, cei mai mulți fiind din București, Toronto, Lahore, Tallinn și Paris.

#BeAI a fost organizat de Bucharest.AI, cea mai mare comunitate de IA din România, în parteneriat cu Orange România, Gapminder VC, Techcelerator, Smart Everything Everywhere și Școala Informală de IT. În plus, peste 30 de parteneri, inclusiv comunități de tehnologie românești și internaționale, ambasade, camere de comerț și universități au susținut evenimentul, iar Beast from the Yeast a oferit participanților bere artizanală.

Premiile acordate în timpul #BeAI’s Pitch & Demo Day au fost decise de un juriu format din opt membri. Startup-ul românesc Repsmate a câștigat Premiul “Pre-seed Readiness”, care constă într-o investiție de 50.000 EUR de tip “pre-seed” de la Gapminder VC sub formă de notă convertibilă.

Peste 600 de susținători din public au votat echipa preferată în timpul evenimentului, ajutând astfel start-up-ul din Estonia, EVAAI să câștige Premiul “Votul Publicului”.

Alte startup-uri premiate au fost Factide, România, care a câștigat Premiul “Accelerator Readiness” și astfel intră direct în programul de accelerare al Techcelerator ediția din 2021, Lienda din Rusia a fost recunosct ca fiind “Best Industry Fit Startup”, iar Crowdlens, România, a fost premiat pentru “Best Use of AI Tech” și “Best Scale-up Potential”. Celelalte startup-uri finaliste au fost Emoface din Franța, WIYO din Olanda, precum și Zoom Report, Webcube și Meanyng.ai din România.

„Nu a fost ușor să decidem ce startup este pregătit pentru o rundă de investiții, deoarece vedem un potențial bun în alte idei prezentate și în special mulți oameni talentați în aceste echipe”, a declarat Cosmin Ochișor, partener la Gapminder VC și membru al juriului #BeAI. „Cu toate acestea, Repsmate se remarcă printr-un beneficiu clar adus clienților, o echipă excelentă și semne puternice de tracțiune timpurie”.

Pre-acceleratorul #BeAI s-a desfășurat în perioada octombrie - decembrie 2020 și a inclus peste 150 de sesiuni de mentorat de grup și individuale pe 10 segmente de IA și facilitate de 32 de mentori de top. Exerciții reale de pitching în fața investitorilor au fost oferite de partenerul # BeAI, Camera de Comerț Româno-Franceză (CCIFER).

În plus, startup-urile au beneficiat de expunere media pe platforme de știri de tehnologie și de mediatizare în cadrul comunității #BeAI prin intermediul canalelor sociale și a interviurilor de tip podcast în emisiunea Applied AI Pod.

Pentru 2021, ZoomReport, RepsMate și Factide au fost invitate de Bucharest.AI să contribuie la misiunea comunității de anul viitor în timp ce își testează și rafinează soluțiile prin exerciții de tip Proof-of-Concept.

Cele trei startup-uri vor colabora cu echipa #BeAI pentru a analiza aplicațiile startup-urilor la ediția din 2021 a pre-acceleratorului, pentru a elabora o mapare a ecosistemului regional în funcție de nivelurile de pregătire tehnologică ale startup-urilor și pentru a dezvolta soluții inovatoare de creștere a comunității de AI din România.

În plus, Bucharest.AI își va intensifica inițiativele educaționale, în special prin programul Elements of AI Romania lansat pe 8 decembrie, precum și prin alte proiecte ce vor fi anunțate.

„Echipa Bucharest.AI este profund recunoscătoare pentru nivelul neaștept de mare de apreciere și susținere al pre-acceleratorului #BeAI și este pregătită pentru o misiune și mai îndrăzneață în 2021. Unul dintre obiectivele noastre principale se va materializa prin sprijin pentru 100 de startup-uri, echipe și idei de tehnologie profundă în stadiu incipient” a menționat Ioana Irimia, co-fondator București.AI. “Am văzut candidați extrem de talentați, așadar ne-am hotărât să valorificăm și mai mult infrastructura de sprijin pentru start-up-uri pe care am construit-o la nivel local și regional și astfel să ajutăm și mai multe idei să fie dezvoltate cu succes”.