La sfârșitul lunii martie, odată cu împlinirea a șapte ani de activitate în domeniul software, compania timișoreană [e-spres-oh] a fost achiziționată de Alpine Consolidated, un renumit grup de investitori din Washington DC.

Achiziția este o mișcare strategică ce urmărește accelerarea creșterii pe piața SUA și punctează trecerea companiei [e-spres-oh] într-un nou stadiu de dezvoltare și maturitate, fapt datorat rezultatelor excelente obținute în proiectele end-to-end desfășurate la nivel global.

Conducerea [e-spres-oh], după exit

Echipele de programatori și UX/UI designeri din România vor continua să fie conduse de Daniel Markovits, din cadrul poziției de Director of Engineering. „Ne dorim să devenim unul dintre cei mai căutați și originali angajatori din domeniul IT de pe piața timișoreană. Până în prezent am reușit să construim baze solide în acest sens, iar, prin intermediul achiziției de către Alpine Consolidated, sunt convins că ne vom putea atinge potențialul maxim, păstrând esența a ceea ce înseamnă [e-spres-oh]”, spune Daniel Markovits.

Pe de altă parte, operațiunile din SUA vor fi preluate de Marcel Bărbulescu, noul Președinte și Chief-Financial Officer, cu o vastă experiență în dezvoltarea de proiecte software la nivel internațional, experiență obținută în funcțiile de Chief Strategic Officer și COO pentru Alpine Consolidated. „[e-spres-oh] a transformat modelul de outsourcing pentru servicii software oferind o abordare end-to-end a proiectelor, de la design de produs, la dezvoltare și mentenanță software, cu ajutorul unor echipe de programatori și UX/UI designeri talentați și implicați pe deplin”, a declarat Marcel Bărbulescu.

Elan Blutinger, partener fondator Alpine, va coordona acțiunile [e-spres-oh] din rolurile de Chairman și CEO. “În contextul accelerării apariției de inovații software în SUA, sunt convins că [e-spres-oh] va deveni un jucător important pe piață, reușind cu ajutorul echipelor de programatori talentați existente să ofere produse software complexe pentru o creștere substanțială a business-urilor clienților noștri.”, a adăugat Elan Blutinger.

În board-ul [e-spres-oh] se va afla și Mike Sands, cofondator Orbitz și CEO al signal.co, Hasan Dossal, un fost executiv în cadrul Verizon și Jan Rosenberg, CEO în cadrul Datality, un produs de vârf în rândul serviciilor de cloud.

Mai mult, [e-spres-oh] va fi susținut de un comitet de consilieri renumiți pe plan internațional și pe piața software din Europa, format din: Kim Schaeffer, chief executive la Two Bit Circurs și fost CEO al Great Wolf Lodge, Maria Scripca, un Agile guru de renume ce locuiește în Paris, Adam McGowan din cadrul CISCO, Iulian Dragoș, co-fondator

Triplequote și fost membru al echipei Scala, Mike Brooks, Vice-Președinte Senior pe partea de Revenue la Weatherbug și fost Director Global la App Advertising la AOL/Verizon, Radu Ticiu, un leader veteran al comunității IT din Timișoara și Chris Ensley, un investitor din domeniul bancar pentru tehnologie/media din cadrul Noble Capital Markets. D

Alpine este un grup de investiții din SUA care se concentrează pe infuzarea de capital către companii aflate la intersecția dintre noi tehnologii, comunicații și aplicații destinate consumatorului modern.