Acest program, care se desfășoară de două ori pe an, primăvara și toamna, pregătește afacerile pentru dezvoltarea pe piața americană. Modex este una dintre cele 3 companii alese în această primăvară să facă parte din C5 Accelerate, unde au concurat cateva sute de companii.

C5 Accelerate (C5A) este operat de C5 Capital, un fond de investiții care lucrează exclusiv în ecosisteme sigure de date, inclusiv securitate cibernetică, inteligență artificială și infrastructură cloud. Aflat la a 7-a cohortă, programul de talie mondială, are loc între 4 mai și 31 iulie, oferă peste 100 de ore de cursuri cu instruire, consultații, mese rotunde, workshop-uri și altele pentru scalarea afacerii și obținerea unui impact cuantificabil.

Companii pentru securizarea viitorului digital

Sub egida „Rezilenta Urbana: Securizarea viitorului digital”, acceleratorul propune solutii pentru orașele care se confruntă cu riscuri, mai noi sau mai vechi, care le vor pune la încercare dezvoltarea. Securitatea cibernetică este deja o amenințare la adresa serviciilor din orașe. Protecția datelor este o arie de risc major pe măsură ce adoptarea tehnologiilor digitale duce la o creștere nemaintâlnită a datelor. Schimbările climatice vor accentua problemele existente și vor favoriza apariția altor noi probleme la nivel mondial. Extrem de vizibil în această perioadă este riscul pandemiilor, precum COVID-19, asupra siguranței economice și stabilității viitoare a orașelor.

Companiile care se alătură acceleratorului vor să soluționeze aceste provocări și au operațiuni în întreaga lume, pe 5 continente: Africa, Asia, Europa, America de Nord și America de Sud.

Mihai Ivașcu, CEO și cofondator Modex a spus că "Pentru mine, ca parte din echipa Modex, echipa care a lucrat timp de 2 ani la un proiect aproape perfect – Modex Blockchain Database (BCDB) – această validare din partea unui mare fond de investiții din Statele Unite reprezintă una dintre cele mai importante realizări de la fondarea companiei noastre, în urmă cu 3 ani. Sunt convins că această recunoaștere implică și o serie de responsabilități pentru noi, dar suntem gata să jucăm în liga mare."

C5 Capital Limited (C5) este un fond de investiții care investește exclusiv în ecosisteme sigure de date, inclusiv securitate cibernetică, infrastructură cloud și procese de analiză a datelor. Misiunea companiei este de a asigura un viitor digital sigur și strategia de investiții se bazează pe realizarea de parteneriate de lungă durată cu companii inovatoare care împărtășesc obiectivele C5 Capital.

Modex este o companie specializată în blockchain a cărei misiune a fost, încă de la început, să rezolve problema adopţiei în masă a acestei tehnologii revoluţionare. Cu ajutorul soluției hibride Blockchain Database (BCDB), Modex simplifică radical adopția blockchain-ului atât pentru persoanele fizice, cât și pentru mediul de afaceri sau instituții.

Soluţia dezvoltată de programatorii români de la Modex – Blockchain Database (BCDB) – propune o nouă perspectivă tehnologică asupra modului în care companiile îşi gestionează propriile baze de date. Modex BCDB este o soluţie software care utilizează tehnologia revoluţionară blockchain și se implementează printr-o simplă conectare la baza de date tradițională, fară să aducă modificări acesteia. Astfel, Modex BCDB vine cu o serie de beneficii noi pentru protecția datelor: descentralizare, transparenţă, securitate ridicată, imutabilitate şi integritate.