Principalul obiectiv al programului Visa Innovation este a a crea o platformă de colaborare pentru inovare, mai rapidă și la scară, aducând laolaltă startup-uri fintech inovatoare, instituții financiare și oameni din industrie. Astfel, Visa și alte instituții financiare accelerează procesul de scalare al startup-urilor, deschid uși către alte instituții și ajut startup-urile din program să-și dezvolte business-ul.
Peste 50 de startup-uri au aplicat, însă doar cinci au fost acceptate în program, printre care și PaybyFace. Boleron este o platformă mobile pentru realizarea de asigurări de diferite tipuri, e-Collect este o platformă automatizată de management, Iris Solutions oferă soluții de plată sigure bazate pe tehnologie QR, iar New Pay oferă soluții alternative de plată pentru cumpărători și vânzători.
PaybyFace este un proiect care promite efectuarea de plăți electronice cu ajutorul autentificării biometrice, in acest caz prin recunoaștere facială. PaybyFace a fost creat de către antreprenorul Mihai Drăghici la începutul anului 2018. El a ajuns în SUA în 1985, când avea cinci ani.
Mihai și-a imaginat cum un client intra în supermarket, își face cumpărăturile și apoi se așează la o casă unde poate plăti singur, doar printr-un selfie, urmând ca la acea casa specială să primească și discount-uri pentru ca a efectuat plata în acest mod. Citește povestea lui Mihai Drăghici și a startup-ului său pe wall-street.ro
Juriul care a selectat startup-urile a fost format din Sevdalina Vassileva, General manager Visa SEE, Bulgaria, Greece and Cyprus, Ozan Ozturk, Head of strategy and market planning, Visa SEE, Shahar Friedman, Head of Visa Innovation Studio Tel Aviv, Vladimir Mahnev, Chief Innovation Officer, Raiffeisenbank Bulgaria, Daniel Tomov and Ivaylo Simov, Founding Partners at Eleven Ventures.
Mai departe, programul Visa Innovation începe pe 15 aprilie, apoi start-up-urile vor avea discuții cu mentori, cu bănci pentru a explora diverse oportunități de implementare.
Sesiunea din 2019 a programului a reușit să aducă 150 de ore de mentorat, 25 de sesiuni de pitching cu investitori și clienți, 8 sprinturi de design, 4 programe pilot de succes și finanțări totale de 5 milioane de euro.