Startup-ul XVision este unul dintre câștigătorii competiției de pitching organizată de acceleratorul european EIT Health VentureLab, fiind premiat la categoria Rising Innovator, scrie GE Healthcare.

Health VentureLab este un program de accelerare desfășurat pe o perioadă de 4 luni, la Budapesta, pentru startup-uri și antreprenori care vor să dezvolte soluții și produse în domeniul sănătății.

Xvision a dezvoltat o aplicaţie online care constă într-un sistem de analiză automată a imaginilor de tip computer tomograf (CT) având la bază inteligenţa artificială şi tehnologia „deep learning” şi care poate fi integrată cu sistemele PACS (Picture Archiving Communication Systems) care fac parte din componenta informatică a sistemelor medicale.

Mai exact, este vorba despre un sistem automat de analiză a radiografiilor, care folosește inteligența artificială pentru a genera interpretări și diagnostic.

În cadrul competiției de pitching de la finalul programului, XVision a concurat cu alte 19 echipe din 14 țări europene.

Despre participarea în programul de accelerare, Cristian Avramescu, Technical Lead Al XVision, spune că aveau abilitățile tehnice, dar lipsea expertiza de business care să-i ajute să lanseze aplicația XVision pe piață.

La rândul său, Ștefan Iarca, Business Manager Al XVision, a declarat că „Health VentureLab ne-a ajutat să identificăm noi oportunități de afaceri, să ne analizăm și să ne rezolvăm vulnerabilitățile, să navigăm prin peisajul complicat al peisajului din domeniul medical și să ne dezvoltăm rețeaua. În cele din urmă, au oferit mai mult decât propunerea de valoare. Participarea în acest program ne-a ajutat mult să accelerăm creșterea startup-ului nostru.”

Recent, startup-ul XVision a primit o investiție de 25.000 de euro de la fondul GapMinder, în cadrul celui de-al doilea batch al Techcelerator.