Digitail a primit o investiție de tip seed, potrivit tech.eu, pentru a accelera dezvoltarea de soluții pentru cabinetele veterinarilor și pentru lansarea unui card de sănătate digital pentru animale.

Printre investitori se află acceleratorul Fast Track Malmo, Nordic Web Ventures și investitori de tip angel precum Christian Jantzen, Hampus Jakobsson, Erik Byernius, Jonas Vig și Emil Sjodin.

Digitail are o echipă diversă, fiind fondat de o echipă de români împărțită între România, Suedia, Germania și Spania. Ei dezvoltă un sistem care să crească productivitatea clinicilor veterinare din toată Europa și din lume, prin programări online. Practic, clinicile pot să crească retenția clienților și să ofere servicii personalizate.

Echipa Digitail are 2 cofondatori. Sebastian Gabor este CEO, alături de care este Ruxandra Pui.

Următorul pas este dezvoltarea unui card de sănătate digital pentru animale. “Digitail va digitaliza o mare parte din cele 80.000 de cabinete veterinare și va ajuta cei peste 500 de milioane de deținători de animale din lume prin intermediul cardului de sănătate digital”, a spus pentru tech.eu Sebastian Gabor.

Povestea Digitail

În esență, Digitail oferă clinicilor și farmaciilor veterinare uneltele necesare pentru a automatiza procesele redundante și le permite să se concentreze pe ”ceea ce iubesc să facă: să ajute animăluțele să fie sănătoase”, după cum spunea Sebastian Gabor într-un material detaliat pentru start-up.ro.

Așadar, Digitail are un dublu rol, de ERP (Enterprise Resource Planning) și CRM (Customer Relationship Management), și vine structurat în 3 pachete. Starter – cu funcții de CRM și rapoarte medicale obligatorii, oferă un sistem electronic de gestiune pentru fișele pacienților, un calendar intern, un sistem de programări online și notificări automate, precum și automatizarea registrelor obligatorii (vaccinări, stupefiante, biologice).

Pachetul Growth (management de stoc și inventar & fiscalitate) vine cu toate funcționalitățile pachetului Starter, iar clinicile veterinare beneficiază în plus de administrarea stocurilor cu actualizări în timp real, integrarea casei de marcat în platformă, automatizarea rapoartelor necesare pentru contabilitate, notificări privind perioada de expirare a produselor, precum și întocmirea unui necesar de comandă.

Citește toată povestea Digitail în acest material scris în 2018 pe start-up.ro.