Product Hunt e cel mai mare site de promovare și descoperire de aplicații și produse digitale noi. Acolo te duci dacă ai un startup și vrei să-l vadă și alții. La final de an organizează premiile Golden Kitty Awards, care nominalizează cele mai bune produse pe mai multe categorii.

NeuralCam este un startup nominalizat în categoriile Mobile App (împreună cu Questo) și AI & Machine Learning. NeuralCam este o aplicație iOS cu care poți face fotografii de înaltă calitate în condiții de luminozitate scăzută sau în întuneric, similar cu NightSight (Google's Pixel series) sau Night Mode (iPhone 11 series), ne-a precizat Alex Camilar, product manager în cadrul startup-ului.

Aplicația funcționează pe toate device-urile începând cu iPhone 6, pe toate camerele (wide, ultra-wide, telephoto, selfie). ”Am lansat produsul pe 26 August 2019 și avem aproximativ 300,000 device-uri active, peste 5 milioane de fotografii, în jur de 25000 useri activi zilnic”, ne-a spus Alex.

MorphL este un startup românesc care construiește un AI-as-a-platform, fiind nominalizat la premiile Product Hunt în cadrul categoriei AI & Machine Learning (alături de NeuralCam).

MorphL este o platformă care ajută companiile să anticipeze dorințele clienților. Indiferent că e vorba de companii B2B sau B2C, competiția pentru atenția și bugetele clienților este acerbă. Pentru a-și spori sau crea avantajul competitiv, companiile încep să experimenteze cu inteligența artificială. Dificultatea intervine în etapa de implementare, fiindcă AI e un tip de tehnologie cu un nivel de dificultate foarte avansat. Specialiștii în inteligență artificială sunt puțini și dificil de găsit.

MorphL vine să rezolve această problemă printr-o platformă ușor de folosit și de integrat de către echipele tehnice deja existente în companii. Startup-ul dezvoltă modele de AI capabile să învețe comportamentul clienților și să-l anticipeze, furnizând informații esențiale departamentelor de marketing sau vânzări.

Recent, fondatorii MorphL, Ciprian Borodescu și Alexandra Anghel, au participat în cadrul programului de accelerare Techstars Montreal, specializat pe inteligență artificială. Mai multe detalii puteți afla din acest material.

NeuralCam și MorphL au fost nominalizați la premiile Product Hunt alături de un alt startup românesc, Questo, o aplicație de travel cu ajutorul căreia poți vedea atracții mai puțin cunoscute dintr-un oraș.

Puteți să-ți susțineți pe tinerii români cu un vot până pe data e 25 ianuarie.