DOvelopers vine în întâmpinarea companiilor de IT cu programe personalizate de învățare și coaching, care să contribuie la dezvoltarea unui mediu productiv de lucru, bazat pe colaborare, agilitate și îmbunătățire continuă.

Concret, în cadrul unei serii de workshop-uri, se abordează teme precum procesul de lucru, planificare, reorganizarea echipei și îmbunătățirea fluxurilor de comunicare față în față ori folosind tehnologii moderne. Strategia DOvelopers presupune integrarea organică în echipă, înțelegerea ecosistemului de lucru, clarificarea nevoilor de echipă și de business. Concluziile perioadei de integrare și analiza se discută cu toți actorii implicați, implementându-se un model participativ de schimbare, prin care învățarea este integrată în activitățile zilnice.

„Observăm o nouă dinamică în industria IT, care presupune trecerea de la managementul de proiect și alocare de resurse la managementul de produs. Clienții își doresc mai mult impact în business de la echipele cu care lucrează. Trecem de la rolul de executant la cel de partener pentru clienții interni și externi. Fiecare persoană are anumite calități tehnice valoroase, cum ar fi metodologia de lucru, înțelegerea mediului de afaceri și abilitatea de a fi inovatoare, pe care le fructifică prin colaborare. Noi credem că o echipă are succes, atunci când misiunea și obiectivele unui proiect sunt transparente și blocajele în comunicare sunt îndepartate”, a declarat Eduard Budacu, fondator DOvelopers și Agile Coach.

Companiilecare investesc în training se așteaptă să vadă schimbări în organizație, însă există riscul să nu aiba efectul dorit, pentru că angajații își reiau vechile obiceiuri de lucru imediat ce ies din spațiul de învățare. În acest context, DOvelopers propune un model care integrează învățarea în procesul de dezvoltare software. Pentru că se axează pe programe de durată și implicare directă în proiect, impactul în modul de lucru devine vizibil și investiția are un efect direct în performanța organizației.

„Ne dorim să dezvoltăm compania pe modelul unei comunități în care să atragem experți din industrie, alături de care să implementăm programe de consultanță, mentorat și coaching. Deja suntem activi în grupurile din București, participăm la conferințe și la evenimente de networking, unde ne dorim să cunoaștem oameni pasionați, care fac lucrurile să se întâmple. Practic, îi ajutam să își definească aria de expertiză și să găsească metode prin care să monetizeze cunoștintele dobândite”, a concluzionat Cristina Pană, co-fondator DOvelopers.