Competiția este organizată de Microsoft în colaborare cu Madrona Venture Group, Notion Capital şi Vertex Ventures Israel. Microsoft Ventures şi partenerii săi vor oferi premii totale de 3,5 milioane de dolari în finanţări de capital şi 2 milioane de dolari în credit Azure.

Începând cu data de 10 octombrie, startup-urile care folosesc tehnologii AI pentru aplicaţii, servicii sau platforme își pot depune aplicațiile prin intermediul website-ului Microsoft Ventures, pentru a avea şansa de a câștiga unul dintre cele patru premii.

Un milion de dolari în finanţări de capital şi 500.000 de dolari în credit Azure se vor acorda câte unui startup din fiecare regiune — America de Nord, Europa şi Israel — al patrulea premiu fiind acordat pentru concepte ce folosesc tehnologii AI pentru a genera un impact social pozitiv. Premiul AI for Good este de 500.000 de dolari în finanţări oferite de Microsoft Ventures şi 500.000 de dolari în credit Azure.

Înscrierile sunt deschise în perioada 10 octombrie – 31 decembrie 2017 pentru următoarele regiuni: Europa (EU), Israel şi America de Nord (Canada, Mexic şi S.U.A.). Companiile vor fi eligibile pentru a candida dacă au în ziua înscrierii mai puţin de 4 milioane de dolari în capital social, finanţare şi/sau împrumuturi, şi pot prezenta un produs, serviciu sau platformă care utilizează sau intenţionează să utilizeze tehnologiile AI, aşa cum acestea sunt definite de cercetările ştiinţifice relevante.

”La Microsoft, viitorul se bazează pe progresul tehnologiilor AI,” a afirmat Nagraj Kashyap, vicepreşedinte corporate și lider global al Microsoft Ventures.

Axându-se pe companii care realizează progrese veritabile în domeniu, Microsoft Ventures aplică practic potențialul de transformare al tehnologiei — maximizarea eficienței, garantarea siguranței şi chiar aducerea de soluții pentru unele dintre cele mai mari provocări ale societăţii.

”Startup-urile sunt deja capabile să dezvolte business-uri importante pe baza AI la nivel de platformă şi aplicaţie,” a declarat S. Somasegar, managing director, Madrona Venture Group.

”Acum că acestea pot folosi platformele AI emergente, cresc oportunităţile pentru crearea de business-uri extraordinare, care au în acelaşi timp un puternic impact pozitiv asupra societăţii. În calitate de parteneri, ne străduim zi de zi să încurajăm inovaţii care vor schimba vieţi şi suntem entuziasmaţi să lucrăm cu Microsoft Ventures pentru a identifica fondatorii şi echipele pasionate care vor clădi viitoarea generaţie de aplicaţii inteligente.”

Până la 10 finalişti din fiecare regiune vor primi şansa de a-şi prezenta personal inovaţia, fiecare concurând pentru a câştiga premiul de peste 1 milion de dolari atribuit regiunii respective. Startup-urile vor beneficia în acest fel şi de posibilitatea de a își evalua concurență, dar şi de o potențială finanțare de la partenerii VC regionali. Regulamentul complet şi informaţiile despre competiţie pot fi găsite pe pagina de înscriere a Microsoft Ventures.

Photo by Steven Lelham on Unsplash