Ediția 2022 se desfășoară online între 24 octombrie și 16 ianuarie 2023. Echipele vor avea ocazia să-și prezinte progresul din cadrul programului în cadrul evenimentului online Demo Day desfășurat pe 16 ianuarie 2023.

Echipele participante vor avea acces la mentori din cadrul companiei și prilejul de a primi feedback și inspirație din partea acestora.

Programul StepFWD se desfășoară în parteneriat cu Google for Startups, Orange România, Algolia și Bitdefender.

Echipele participante în cadrul cohortei 2022

Participanții selectați provin din 4 orașe din România și sunt din industrii diverse de la retail, medtech, resurse umane până la cybersecurity. Cohorta 2022 este alcătuită din echipe diverse și printre markeri de diversitate regăsiți se numără neurodiversitate, orientare sexuală, disabilitate, diversitate de vârstă și gen, personalitate, etnie, precum statut socio-economic.

AiSA - AI Space Analytics - platformă ce creează soluții scalabile pentru logistică și retail, concentrându-se pe automatizare și date, reducând redundanța, eroarea umană și maximizând business intelligence.

CreditSky contruiește produsul ELCANO, ce este dezvoltat cu ajutorul unor algoritmi avansați de ML și AI aplicați pe date financiare și climatice. Cu o acuratețe de 99,4%, oferă întreprinderilor o perspectivă pentru a le ajuta să ia decizii fără riscuri, în timp real și bazate pe date, reducând costurile.

Ecoland - jocul ce combină o pădure virtuală pe blockchain cu una reală, astfel încât oamenii să poată ajuta la salvarea planetei într-un mod simplu și distractiv, pur și simplu jucând și implicându-se în economia internă bazată pe jucători.

Juridiq - aplicație ce permite avocaților și parajuriștilor să își gestioneze sarcinile, dosarele, documentele și activitatea profesională în general, prin intermediul mai multor funcții adaptate pentru piața juridică din România.

Meditatii.ro - marketplace în care un student poate căuta singur un profesor. În modul premium, profesorii sunt recrutați, testați și aprobați în mod automat.

Morph - soluție ce extinde munca unui facilitator, făcând creativitatea, colaborarea și inovarea mai accesibile în companiile de pretutindeni.

Mutable Security - automatizarea ciclului de viață al soluțiilor de securitate în infrastructurile de consum utilizând software open source și comercial.

Talentsmove - platformă socială construită pentru a oferi o formare ultrarapidă a echipelor pentru întreprinderile tehnologice care se extind rapid.

ValueMD - soluție ce oferă identificarea pacienților cu risc ridicat de a avea evenimente acute și oferă, intervenții personalizate pentru a reduce acel risc cu ajutorul unei soluții de analiză prescriptivă.

StepFWD, ediția a patra a pre-acceleratorului

Cea de-a patra ediție a pre-acceleratorului se desfășoară online pe parcursul a 9 săptămâni între 24 octombrie 2022 și 16 ianuarie 2023.

Echipele selectate lucrează aplicat pe business sub îndrumarea unui mentor dedicat - lead mentor, care îi ghidează pe toată perioada programului.

StepFWD abordează subiecte fundamentale pentru antreprenorii la început de drum pentru a crește exponențial începând din cadrul programului.

Echipele interacționează în cadrul programului cu peste 80 de mentori - antreprenori, experți, partneri corporate, ce îi vor ajuta să-și valideze presupunerile, să reitereze rapid și să identifice pașii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a-și lansa produsul pe piață.

Programul StepFWD se încheie cu Demo Day. Cele 9 echipe finaliste își vor prezenta afacerea și progresul înregistrat în cadrul evenimentului, ocazie care va aduce împreună actori importanți din ecosistemul profesioniștilor în tehnologie la nivel local și regional, alături de investitori și fonduri de investiții.