Aplicațiile în program sunt deschise online, pe www.stepfwd.today, până pe 30 august 2020.

O echipă din cadrul StepFWD va fi susținută de Orange și va beneficia de mentorat dedicat, din partea profesioniștilor Orange Fab, pe toată perioada acceleratorului. Această echipă poate avea un prototip dezvoltat pe una dintre verticalele susținute de Orange Fab, precum: 5G și infrastructuri de comunicații avansate, IoT și obiecte conectate, smart city și mobilitate, fintech, smart retail, media și divertisment, sănătate și mod de viață, oameni și viitorul locurilor de muncă, educație digitală. Puteți citi aici poveștile mai multor startup-uri care au trecut prin programul Orange fab.

În acest mod, Orange România își dezvoltă strategia Orange Fab, program de accelerare de 1 an, conceput pentru a susține antreprenorii în dezvoltarea de produse inovatoare și distribuirea acestora pe plan local și internațional.

În cadrul StepFWD, fondatorii startup-urilor vor participa la workshop-uri și sesiuni de mentorat și vor avea acces la o rețea de mentori formată din antreprenori, investitori și profesioniști din ecosistemul local. Participând la program, fondatorii vor învăța cum să-și valideze și testeze presupunerile și să identifice pașii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a-și lansa produsul pe piață.

Vezi aici o discuție cu 3 startup-uri care au trecut prin prima ediție a StepFWD despre experiența unui program de accelerare.

StepFWD se adresează startup-urilor de tehnologie la început de drum care vor să își dezvolte afacerea și au creat deja un prototip / o primă versiune a produsului. Selecția celor 10 startup-uri finaliste va fi efectuată de un juriu compus din echipa StepFWD și mentori, luând în considerare potențialul ideii la nivel global, tehnologia care stă la baza produsului, precum și diversitatea echipei de fondatori și istoricul de colaborare al acestora.

”Ne bucurăm să anunțăm că Orange România se alătură misiunii noastre și vrem să le mulțumim pentru susținerea acordată. Suntem convinși că împreună cu partenerii noștri vom putea contribui la dezvoltarea ecosistemului tech local și a următoarei generații de antreprenori.”, a declarat Alexandra Anghel, directorul programului.

Programul StepFWD este organizat de TechHub Bucharest, în parteneriat cu Google for Startups și Orange România. Echipele interesate să participe pot aplica online pe site-ul programului www.stepfwd.today până pe 30 august 2020.

Desfășurarea programului StepFWD

Pe parcursul celor 8 săptămâni ale programului, finaliștii StepFWD vor participa la workshop-uri dedicate și sesiuni de mentorat susținute de antreprenori și profesioniști în domeniu și vor avea acces atât la oportunități de networking, cât și la potențiali investitori.

StepFWD va aborda subiecte relevante pentru antreprenorii la început de drum, printre care se numără Business Model Canvas, dezvoltarea unui produs, vânzări, marketing, analiză de date și metrici de produs, negocierea unei investiții sau aspecte legale care trebuie avute în vedere.