StepFWD este un program de preaccelerare care își propune să ajute startup-urile tech cu echipe diverse să își lanseze produsul pe piață și să își dezvolte afacerea. Înscrierile pentru cea de-a doua ediție a programului sunt deschise până pe data de 30 august și pot fi făcute pe pe site-ul programului www.stepfwd.today.

🎥Miercuri, 26 august, începând cu ora 10:30, vom avea o nouă sesiune live pe paginile de Facebook start-up.ro, StepFWD și TechHub Bucharest pentru afla detalii privind organizarea programului de preaccelerare StepFWD, organizat de TechHub Bucharest în partneriat cu Google for Startups. Event➡https://www.facebook.com/events/347596589740991/ Ne vedem ONLINE!

Posted by start-up.ro on Wednesday, August 26, 2020

După o primă ediție online în care am discutat despre experiența programului StepFWD cu trei dintre alumii primii ediții a preacceleratorului, miercuri, pe 26 august (începând cu ora 10:30), vom discuta live cu o parte din echipa care organizează acest program, precum și cu mentori din cadrul său, despre ce așteptări să ai, ca fondator de startup, de la un astfel de program.

Alături ne sunt Andreia Pătroiu, Chief Make it Happen în cadrul TalentBrowse.com (un startup românesc din industria de recrutare în IT), Lead Mentor în StepFWD, Ciprian Borodescu, CEO & Co-founder în cadrul MorphL (un startup românesc ce automatizează prin AI procese online și de ecommerce) și trainerul unui fundraising workshop în cadrul programului StepFWD, precum și Liviu Cadariu, Program Manager StepFWD, Event Manager la TechHub Bucharest.

Printre temele pe care le vom aborda în timpul discuției live se numără:

  • Procesul de înscriere în cadrul programului de preaccelerare StepFWD
  • Activitățile din cadrul preacceleratorului
  • Ce așteptări să ai, ca fondator de startup, în urma acestei experiențe, cum te pregătește programul pentru dezvoltarea afacerii tale.

Ne vedem live, miercuri, pe 26 august, de la ora 10:30, pe paginile de facebook TechHub Bucharest, StepFWD și start-up.ro. Ne puteți lăsa întrebări în formularul de mai jos sau live în timpul discuției de pe Facebook.

Echipele pot aplica online pe site-ul programului www.stepfwd.today până pe data de 30 august, 2020.

Desfășurarea programului

Pe parcursul celor 8 săptămâni ale programului, finaliștii StepFWD vor participa la workshop-uri dedicate și sesiuni de mentorat susținute de antreprenori și profesioniști în domeniu și vor avea acces atât la oportunități de networking, cât și la potențiali investitori.

StepFWD va aborda subiecte relevante pentru antreprenorii la început de drum, printre care se numără Business Model Canvas, dezvoltarea unui produs, vânzări, marketing, analiză de date și metrici de produs, negocierea unei investiții sau aspecte legale care trebuie avute în vedere.

StepFWD - Criterii de eligibilitate

Ediția 2020 extinde misiunea StepFWD de a contribui la diversitatea ecosistemului antreprenorial, punând accentul pe incluziune și echilibru din punct de vedere al genului, etniei, abilitățilorStepFWD se adresează startup-urilor de tehnologie la început de drum care vor să își dezvolte afacerea.

Aplicațiile sunt deschise atât pentru echipele care au dezvoltat deja un prototip / o primă versiune a produsului, cât și persoanelor care au o idee și o echipă care să o poată executa.

Selecția celor 10 startup-uri finaliste va fi efectuată de un juriu compus din echipa StepFWD și mentori, luând în considerare potențialul ideii la nivel global, tehnologia care stă la baza produsului, precum și diversitatea echipei de fondatori și istoricul de colaborare al acestora.

Echipele pot aplica online pe site-ul programului www.stepfwd.today până pe 30 august, 2020.