Elevii români care au aplicat prin Youni la universități din străinătate au fost acceptați de către acestea în proporție de 100%. În anul universitar 2021-2022, 317 elevi au aplicat prin platfoma care facilitează managementul relației dintre facultăți și studenți, au parcurs întregul proces de selectare a unei facultăți și au început studiile în această toamnă.

În anul școlar 2022-2023 sunt așteptați să aplice prin Youni, pentru studii la o universitate din afara țării, peste 1000 de elevi români de clasa a XII-a. Facultățile cele mai populare provin din Statele Unite ale Americii, Europa, Australia și Asia.

Pentru a fi acceptați să studieze la universități din străinătate, elevii trebuie să obțină un scor cât mai mare la certificările de limba engleză. În plus, cei care aplică la universități din SUA au nevoie de un punctaj ridicat la testele SAT (bacalaureatul american).

“Rata de acceptare de 100% a elevilor noștri ne bucură și ne onorează. Este cel mai clar indicator de performanță a platformei Youni”, spune Andrei Nicolae, fondator și CEO Youni.

Activitățile extra-curriculare reprezintă o parte extrem de importantă în componența CV-ului viitorilor studenți. De aceea, Youni a dezvoltat o întreagă comunitate Youni4Youth în care elevii organizează și participă de-a lungul anului la o suită de evenimente educaționale pe diverse teme de interes, sub umbrela Youni și îndrumarea Danielei Bordei, consultant educațional și partener Youni.

“Evenimentele organizate cu și pentru elevi sunt o parte importantă a activității noastre. Abordăm tematici de impact și de interes în rândul tinerilor. Invităm personalități marcante în domeniul lor de activitate, atât pentru a facilita un transfer de cunoștințe, cât și pentru a prezenta elevilor modele de succes”, explică Daniela Bordei.

Lista evenimentelor Youni4Youth propuse pentru această toamna include:

  • 25-27 noiembrie – evenimentul Romanian Youth Space Conference, ce va avea loc în București și îi va avea printre invitați pe Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român și pe Bogdan Marcu, expert în propulsia rachetelor la SpaceX și Blue Origin
  • 11-13 noiembrie – Romanian Model World Bank Group - workshopuri de educație financiară și dezbateri pe teme financiare actuale de interes global.
  • 18-20 noiembrie – Hospitality Conference, Constanța.

Youni va continua să organizeze sub umbrela Youni4Youth și conferințele care simulează discuțiile la nivel înalt Model NATO, conferințele de Media și Comunicare CoMedia, evenimentele cu tematică juridică dedicate elevilor - Romanian Youth Juridic Conference, dar și evenimentele Start-up, România! care pot pune bazele viitorilor antreprenori.

Youni are deja un istoric de 3 ani pe piața internațională. Planul pe termen lung al companiei este să ajungă la 1 milion de aplicanți pe platformă. Anterior, platforma a beneficiat de o rundă de investiții din partea fondului de investiții Early Game Ventures.