Cel mai mare studio de jocuri independent din România, Amber Studio, a realizat aplicația filmului „The Martian”, care poate fi descărcată din Google Play Store dacă veți căuta „The Martian: Bring Him Home”.

Aplicația a fost lansată pe 1 octombrie și este disponibilă pentru dispozitive Apple și Android. Pentru telefoanele mobile pe platforma Android, dezvoltarea a fost realizată de echipa Amber, cel mai mare studio de jocuri independent din România.

Fox Digital Entertainment, divizia Twentieth Century Fox care dezvoltă și produce aplicații și jocuri, împreună cu dezvoltatorul Little Labs, un studio de jocuri independent din Los Angeles au lucrat împreună pentru a aduce jocul The Martian pe ecranele smartphone-urilor și smartwatch-urilor. Aceștia au apelat la studioul românesc Amber pentru a implementa și adapta jocul pe platforma de Android. Echipa dedicată proiectului a lucrat preț de 2 luni pentru a livra produsul care acum poate fi downloadat din Google Play Store.

Caracteristicile cheie ale jocului includ alegeri interactive care definesc șansele lui Mark de supraviețuire, sprijin știițific din partea echipei NASA care ajută jucătorul să ia cele mai bune decizii, o poveste captivantă care urmărește firul narativ al filmului, cât și al cărții și posibilitatea de a viziona trailerul filmului și de a cumpăra bilete la film prin intermediul aplicației.

Cifră de afaceri de 6 milioane de dolari

“Este încă un proiect cu care mă mândresc, pentru că a ieșit din calculatoarele echipei noastre și a ajuns direct pe telefonalele sau smartwatch-urile oamenilor din lumea înreagă. Nu este nici primul, dar nici pe departe ultimul proiect de acest gen, pentru că am reușit să strângem o echipă de oameni de top și suntem într-o continuă recrutare, iar oportunitățile nu ne lipsesc”, a declarat Dragos Hâncu, fondatorul Amber Studio.

Studioul Amber a fost lansat acum 2 ani, primul client fiind reprezentat de Disney Interactive. Studioul a pornit cu o echipă de numai 3 oameni, a ajuns la 170 de oameni în prezent și se află într-un continuu proces de recrutare. În primul an, cifra de afaceri a atins suma de un milion de euro, ajungând la 6 milioane de dolari în prezent. Pilonii de business ai Amber Studio sunt reprezentați de departamentele QA, Deployment și Creație. Pilonii de servicii, Deployment și QA, reprezintă core business-ul Amber, dar studioul investeste de asemenea în departamentul Creație, acesta reprezentând un nou focus al studioului, obiectivul fiind de a dezvolta proiecte proprii în viitorul apropiat.

Aplicația este disponibilă pentru dizpozitive mobile Apple și Android, dar și pentru Apple Watch și Android Wear, cu caracteristici speciale și un nivel de interactivitate special construit pentru acestea.

Jocul pentru Android este disponibil pe Google Play Store, la prețul de 2.99 dolari – The Martian:Bring Him Home

Povestea Amber Studio

Dragoș Hâncu s-a angajat în 2005 la Gameloft ca producător, apoi la Jamdat, care a devenit Electronic Arts. În 2013 a plecat și și-a deschis propriul studio de dezvoltare, după cum spune într-un profil din „Business Magazin”.

„Modelul nostru de business urmează câţiva paşi simpli: Disney (deoarece lucrăm aproape exclusiv pentru ei) ne dă un joc, de obicei dezvoltat pe IOS, iar noi trebuie să îl portăm pe alte platforme de la smart TV la telefoane şi PC", a mai spus Hâncu. În viitor, Amber vrea să dezvolte și jocuri proprii.