Un studiu global, realizat pe un eșantion de peste 1.250 de factori de decizie în IT, din organizații publice și private, arată că doar 5% dintre acestea au realizat o extindere consolidată a infrastructurii IT.

Rezultatele studiului sunt îngrijorătoare, estimările indicând faptul că, pentru aproape două treimi din organizații (64%), sumele alocate serviciilor publice de cloud au crescut în 2019, comparativ cu anul anterior.

Conform raportului realizat de Enterprise Strategy Group la cererea Dell Technologies și Intel, deși un număr tot mai mare de organizații își transferă sarcinile de lucru către furnizori de servicii cloud publici, multe continuă să-și dezvolte propriile medii IT pentru a ține pasul, cu o abordare flexibilă a infrastructurii de consum, specifică serviciilor cloud publice.

Prin urmare, fragmentarea este în creștere și organizațiile se luptă cu medii multi-cloud excesiv de complexe.

La nivel global, 73% dintre organizații sunt de acord că utilizarea unui serviciu de cloud public sau a mai multor sau a mai multor servicii cloud, concomitent cu cu infrastructura locală, a sporit complexitatea operațiunilor IT.

Deloc surprinzător, toate organizațiile consideră că simplificarea managementului este un concept foarte valoros. Conform studiului, aproape 7 din 10 factori de decizie în domeniul IT anticipează că o consolidare sporită a managementului în cloud va reduce costurile generale cu o medie de 19%.

La nivel global, factorii de decizie din IT sunt de acord cu impactul pozitiv pe care îl poate avea un management consolidat în cloud asupra experienței dezvoltatorilor, 96% dintre aceștia declarând că dezvoltatorilor le-ar fi mai ușor să livreze codul în producție.

Astfel, 56% dintre factorii de decizie în domeniul IT se așteaptă ca acest lucru să devină un fapt recurent.

Organizațiile au anticipat și o reducere cu 30% în medie a numărului de breșe de securitate, întreruperi ale aplicațiilor sau altor evenimente ce le afectează datele depozitate în mediul cloud public.

Raportul explică și modul în care aceste facilități informatice pot aduce beneficii mai mari pentru afaceri. De exemplu, 38% dintre organizații au raportat că inițiativele de cloud hibrid le-au îmbunătățit în mod eficace activitatea, după consolidarea managementului în cloud. Aceste inițiative ajută organizația să inoveze și să creeze diferențiere competitivă pentru companie.

Beneficiile consolidării depășesc așteptările

Studiul a identificat și faptul că beneficiile obținute de puținele organizații globale care au adoptat managementul consolidat în cloud au depășit adesea așteptările menționate.

90% dintre factorii de decizie în domeniul IT au raportat o eficiență sporită și operațiuni simplificate.

Un alt beneficiu este faptul că 87% dintre factorii de decizie în domeniul IT au declarat că au înregistrat o accelerare a timpului de lansare pe piață, 81% au îmbunătățit ritmul de inovare, 77% au accelerat ciclurile de dezvoltare a aplicațiilor, iar 74% au putut adopta tehnologii transformaționale, cum ar fi inteligența artificială și învățarea automată.

Prin urmare, studiul oferă recomandări pentru a îmbunătăți în mod semnificativ managementul consolidat în cloud, în următoarele 12 – 18 luni:

  • Îmbunătățirea rolurilor transformatoare: Așa cum o demonstrează succesul numărului mic de organizații care au adoptat această abordare, managementul consolidat în cloud va avea un rol transformator pentru echipele IT, prin utilizarea sporită a IA/ML și dezvoltarea accelerată a aplicațiilor. Pe măsură ce fluxurile de lucru ale managementului în cloud sunt simplificate, factorii de decizie în domeniul IT trebuie să se concentreze asupra instruirii și recrutării de talente cu aptitudini necesare analiticii avansate, DevOps și inițiativelor de automatizare inteligentă.
  • Nu uitați de cloud privat: Deși managementul consolidat în cloud este fundamental, acesta nu este singura condiție pentru succesul cloud-ului hibrid optimizat. Organizațiile trebuie să se asigure și că propria infrastructură este modernizată, compatibilă cu cloud, hiperconvergentă și bazată pe API.
  • Dacă aveți dubii, apelați la experți: Pentru multe organizații, implementarea managementului consolidat în cloud va fi o activitate descurajantă și este posibil să fie necesari specialiști pentru a ghida această tranziție. Din acest motiv, factorii de decizie din IT ar trebui să apeleze la terți, furnizori de servicii IT, integratori de sisteme, distribuitori cu valoare adăugată sau toate cele trei categorii, pentru a ajuta la proiectarea și implementarea proiectelor de infrastructură cloud.

”Este minunat să vedem că din ce în ce mai multe organizații descoperă valoarea mediilor IT multi-cloud. Cu toate acestea, dat fiind faptul că doar 5% din organizații au reușit consolidarea managementului în cloud, o mare parte dintre organizații încă nu se bucură de beneficiile vaste și profitabile pe care această abordare le poate oferi. Este clar că trebuie făcut mai mult pentru alinierea și simplificarea acestor medii hibrid”, declară Nigel Moulton, Director Tehnologic Global, Dell Technologies.