Soluțiile câștigătoare ale acestui hackaton, coordonat de Consiliul European pentru Inovare, în strânsă colaborare cu statele membre ale UE, se încadrează în diferite domenii, cum ar fi sănătatea și viața, munca și educația la distanță, servicii financiare digitale și altele.

Acestea includ o platformă de date alimentată de inteligența artificială care corelează nevoile spitalelor cu furnizorii și fondurile disponibile, soluții de așteptare pentru comercianții cu amănuntul care practică distanțarea socială pentru a asigura siguranța clienților și a personalului, o platformă de schimburi de experiență care le permite părinților, profesorilor și copiilor să intre în contact unii cu alții, un sistem original de tip serviciu de asistență pentru întreprinderi pentru a ajuta întreprinderile mici și mijlocii să primească finanțare pe termen scurt pentru a acoperi nevoile de lichiditate și multe alte concepte.

Țara noastră a avut soluții câștigătoare în fiecare categorie a hackatonului.

Categoria Health&Life

Echipamente de protecție:

Protecție pentru personalul medical:

Comunicare și prevenție în timp real:

  • - VireTrace – un consorțiu Croația, România, SUA, premiu de 3.000 de euro – soluție de identificare rapidă a contactelor între persoane care pot fi purtători ai virusului.
  • - https://devpost.com/software/viratrace-afgjmy

Cercetare:

  • - Dattum – un consorțiu Grecia, România, Spania, Elveția, Turcia, SUA – un ecosistem colaborativ global care facilitează colaboarea între experți ca aceștia să împărtășească rapid date utile și de încredere.
  • - https://devpost.com/software/dattum

Categoria Business continuity

Demonstrate purpose:

Categoria Social & political cohesion

Protecția grupurilor izolate și cu risc ridicat:

Protecția cetățenilor și democrație:

  • - Yellow Canary – România, premiu de 10.000 de euro – o soluție menită să măsoare gradul de sănătate și stabilitate emoțională a oamenilor.
  • - https://devpost.com/software/yc

Alte domenii:

Categoria Remote working & education

Provocări la nivel universitar:

Categoria Digital finance

Identificarea lipsurilor financiare:

Donații:

  • - Donescu – România – soluție care eficientizează și ușurează procesul de donații către spitale, ONG-uri, furnizori de echipamente medicale.
  • - https://devpost.com/software/le-team

Ajutor pentru cei care nu au acces la tehnologie:

  • - Smartphones4good – S4G – consorțiu Estonia, Finlanda, Italia, România, Suedia – premiu de 5.000 de euro – platform online pe care lumea poate să-și deatelefoanele mobile vechi, ei vând telefoanele și folosesc banii pentru a cumpăra telefoane noi pentru cei care nu au un dispozitiv.
  • - https://devpost.com/software/smartphones4good-s4g

Lista completă a câștigătorilor și a premiilor este disponibilă aici.

Unii dintre cei 1.200 de parteneri ai hackathonului s-au angajat să ofere câștigătorilor, în total, peste 100.000 euro, sub formă de premii în numerar. În următoarele două săptămâni, vor fi contorizate nevoile de finanțare și de resurse ale echipelor câștigătoare pentru dezvoltarea ideilor, precum și sumele și resursele pe care partenerii sunt dispuși să le dedice. În perioada 22-25 mai, va avea loc un eveniment denumit Matchathon, pentru a corela nevoile cu resursele disponibile.

Autorii soluțiilor câștigătoare vor fi, de asemenea, invitați să se alăture platformei EIC COVID, care va fi lansată la sfârșitul lunii mai, pentru a facilita conectarea cu utilizatorii finali, cum ar fi spitalele, și pentru a oferi acces investitorilor, fundațiilor și altor modalități de finanțare din întreaga UE.