Compania americană de smartwatch-uri, Pebble, a decis astăzi să stingă luminile. Într-o postare pe blogul companiei, CEO-ul Pebble, Eric Migicovsky, a spus că producătorul nu mai poate opera ca o ”entitate independentă”. Proiectul demarat pe Kickstarter a reușit să vândă de-a lungul timpului nu mai puțin de două milioane de ceasuri inteligente.

pebble_watch_trio_group_04

Practic, producția de smartwatch-uri Pebble se oprește aici. Nu va exista nici o continuare a brandului, urmând ca echipa actuală să se alăture celor de la Fitbit. În aceeași postare de pe blog, Migicovski a spus că toți cei care au comandat ceasul în ultima vreme vor primi banii înapoi, comenzile nemaiputând fi onorate.

Întreaga piață a smartwatch-urilor se află în scădere, oamenii preferând în continuare fitness band-urile. Despre asta am scris ieri, aici.

Pebble este o companie americană care produce smartwatch-uri. Povestea a început în 2012, atunci când cei de acolo au lansat o campanie pe Kickstarter unde au reușit să adune 10,3 milioane de dolari. A fost cea mai reușită campanie de crowdfunding de la vremea respectivă. Vânzările de ceasuri Pebble au început în 2013, iar o a doua campanie pe Kickstarter a avut loc în 2015. Și atunci, compania a doborât recorduri de finanțare, reușind să strângă 20,3 milioane de dolari de la peste 75.000 de susținători. Ceasurile Pebble au fost printre primele smartwatch-uri care au apărut pe piață.

Închiderea Pebble e o dovadă că poți să ai cea mai de succes campanie de crowdfunding, dar business-ul trebuie să se susțină în timp, mai ales în lumea dispozitivelor hardware. Fitbit e un gigant cu ceva vechime în piață, iar Pebble arată ca probabil ultimul proiect de mare succes de pe Kickstarter.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Fitbit va continua să ofere service și reparații pentru ceasurile Pebble, iar Migicovski chiar promite să dea o bere tuturor celor pe care îi va vedea purtând unul din ceasurile sale. ”Pe data viitoare” a fost mesajul cu care și-a încheiat acesta postarea.