Acest exercițiu a fost organizat la începutul lunii aprilie în România, de către Centrul de Excelență Militară Medicală al NATO și Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Vigorous Warrior 19 s-a desfășurat la Baza Militară Cincu în perioada 1 – 15 aprilie și a fost cel mai mare exercițiu medical militar din istoria NATO, anul acesta fiind prezenți peste 2.500 de participanți din 39 de țări. În cadrul exercițiului au fost simulate peste 1.000 de scenarii în care este necesară intervenția echipajelor medicale din structurile militare NATO.

Acesta a fost unul din primele proiecte la nivel mondial în care structurile militare NATO au folosit tehnologia blockchain prin soluțiile oferite de SupplyBlockchain.

”A fost o onoare să punem la dispoziția Armatei Române și a Centrului de Excelență Militară Medicală NATO soluția noastră adresată structurilor militare și de securitate națională, mai ales că suntem printre primele proiecte la nivel mondial în care tehnologia blockchain este folosită într-un context militar”, declară Sebastian Cochinescu (foto), CEO al companiei SupplyBlockchain.

În luna decembrie 2018, Sebastian Cochinescu a primit Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, câștigând premiul secțiunii Creativitate pentru Securitate cu proiectul SupplyBlockchain în cadrul PatriotFest – concurs organizat de MApN, MAI, SPP, STS, SRI și New Strategy Center.

Soluțiile SupplyBlockchain pot fi folosite de companiile farmaceutice pentru a urmări trasabilitatea produselor lor, reducând în acest fel pierderile. De asemenea, platforma SupplyBlockchain poate fi utilizată atât pentru asigurarea transparenței în cazul campaniilor umanitare, cât și pentru monitorizarea provenienței produselor din industria alimentară.

La finalul lunii februarie, NETOPIA Payments, cel mai mare procesator de plăți electronice din România, a anunțat investiția în startup-ul SupplyBlockchain, platformă B2B de tip SaaS (Software as a Service) care adaugă transparență în lanțurile logistice folosind tehnologia blockchain pentru a înregistra exact data și locația produselor fizice. Mai multe detalii despre această investiție aflați din acest material.

Compania SupplyBlockchain, Inc. a fost înființată în anul 2018 în SUA și are în portofoliu clienți din industriile de transport, logistică și distribuție de marfă. Încă de anul trecut, companiile care au decis să devină clienți ai SupplyBlockchain și-au redus substanțial pierderile prin folosirea acestui sistem inovator. Anul acesta, compania își va extinde portofoliul de clienți din Statele Unite, pe o piață în care pierderile firmelor de transport, de asigurări și de comerț electronic sunt exponențial mai mari.