Elevii români au câștigat și suma de 2.500 de euro în cadrul competiției de programare.

Categoria Kick and Code a vizat evenimente care și-au propus să ajute la rezolvarea unor probleme din fotbal cu soluții IT sau să folosească fotbalul pentru a atrage elevii și astfel să îi aducă mai aproape de lumea programării și a tehnologiei.

Din toate cele 1.100 evenimente de programare și tehnologie finanțate în 2018 prin inițiativa Meet and Code în cele 22 de țări participante, 132 au ajuns în etapa a doua de jurizare în cadrul competiției.

Doar 15 au fost desemnate finaliste, câștigând astfel 3 zile de ateliere dedicate (despre Project Management, Design Thinking, Competențe Media și SNAP!) la sediul companiei SAP din Walldorf - Germania, iar 3 dintre ele au câștigat locul I la categoriile Innovation, Diversity și Kick and Code.

La categoria Innovation, premiul I a fost acordat evenimentului “Build our own 3D Printer” organizat de The Globe Community Library at Stokesley și la categoria Diversity, câștigător a fost “Master class «Profession of a programmer - a step into the future»” al Charitable Foundation "VETERAN".

Evenimentul “Scratch și… Gool!” organizat la Școala Gimnazială ,,Teodor Murășanu” Turda de Asociația Pro Teodor Murășanu în colaborare cu Clubul Copiilor a fost desemnat în ianuarie finalist la categoria Kick and Code.

”Premiul I la categoria Kick and Code reprezintă o recunoaștere importantă, la nivel internațional, a valorii echipei noastre, fapt care ne dă curaj și încredere să mergem mai departe pe drumul deschis de inițiatorii Meet and Code. În urma acestui rezultat fabulos am conștientizat, profesori și elevi, că putem realiza activități care să aducă fonduri importante școlii și să facă astfel procesul educativ mai atractiv, mai motivant. Sper ca pe viitor România să participe cu și mai multe proiecte, iar organizațiile care sprijină educația să se implice în număr și mai mare”, spune profesorul Gabriela Ileana Crișan, coordonatorul evenimentului “Scratch și… Gool!”

Activitățile din cadrul evenimentului au provocat 21 de elevi cu vârsta între 9 și 11 ani să joace fotbal prin reguli create chiar în limbajul de programare vizuală Scratch.

Început la Clubul Copiilor din Turda și sfârșit pe terenul de fotbal al școlii, evenimentul a fost susținut de studenți, părinți, precum și de echipa națională de handbal Potaissa Turda.

Toate activitățile din cadrul evenimentului câștigător pot fi descoperite pe site-ul creat chiar de unul dintre elevii participanți.

Meet and Code este inițiată și finanțată de compania SAP în parteneriat cu Haus des Stiftens GmbH prin portalul IT Stifter-helfen, Asociația Techsoup și alte organizații partenere din reţeaua TechSoup Europe. În România, inițiativa Meet and Code este derulată de Asociația Techsoup, susținătoare a activităților Europe Code Week în România.

TechSoup Europe face parte din reţeaua TechSoup Global Network. Reţeaua din Europa este formată din 28 de organizaţii partenere care sprijină 250.000 de organizaţii non-profit în 48 de ţări.