Greentech festival a pornit de la o idee unui antreprenor, unui inginer și a unui fost pilot de Formula 1. Nico Rosberg, fost campion mondial de Formula 1, alături de Marco Voigt, inginer cu pasiune pentru marketing, și Sven Kruger, un alt inginer cu peste 20 de ani de experiență în domeniu.

Festivalul Greentech are și o competiție pentru startup-uri greentech, iar în top șase s-a calificat și Swisspod, un startup din Elveția cu un cofondator și CEO român, Denis Tudor. Celălalt cofondator, Cyril Dénéréaz, este și el un câștigător al concursului Most Reliable System at SpaceX Hyperloop Pod Competition.

Românul a câștigat mai multe premii în cadrul competițiilor create de Elon Musk pentru dezvoltarea unei metode alternative de transport. SpaceX, compania lui Musk, a lansat Hyperloop Pod Competition în vara lui 2015, acesta fiind un concurs prin care antreprenorul inventator oferă inginerilor din toată lumea posibilitatea de a realiza designul unui vehicul pentru Hyperloop.

Denis Tudor a câștigat locul întâi în competiția din 2016, 2017 și 2018. Poți citi povestea lui aici. El și echipa lui s-au întâlnit de mai multe ori cu Elon Musk și cu cei de la SpaceX pentru a testa capsula pentru sistemul de transport Hyperloop.

În acest moment, Swisspod Technologies este un startup care vrea să transforme transportul de tip Hyperloop din vis în realitate. În acest moment, startup-ul are peste 40 de ingineri angajați pentru a realiza acest vis. "Vrem să eliminăm barierele de distanță și timp și să conectăm orașele din Europa și din lume, realizând totuși acest obiectiv cu emisii aproape zero", apare în descrierea startup-ului pe site-ul Greentech Festival.

Câștigarea unui premiu în cadrul acestei competiții ar aduce mai multă notorietate startup-ului și ar fi un mai mai aproape către realizarea unui astfel de sistem de transport. Hyperloop este un sistem de transport revoluționar imaginat de Musk, care va funcționa cu viteză supersonică și va fi capabil să transporte călători printr-un sistem depresurizat, cu peste 1200 km/h.

Dacă vrei să votezi și tu pentru startup-ul lui Denis Tudor o poți face aici.