Abonează-te aici la canalul nostru de YouTube. Vezi în avanpremieră review-urile noastre publicate dimineața acolo și nu uita să-ți activezi notificările ca să fii anunțat.


Modelul care va face parte din campanie este Huawei Mate 30 Pro 4G Dual SIM, 8GB+256GB, în culoarea Space Silver. Produsul va beneficia de o garanție de 6 luni pentru ecran spart.

Comenzile vor putea fi ridicate doar din București, din magazinele: Huawei Experience Store din Băneasa Shopping City, Huawei Brand Shop AFI Cotroceni, Huawei Customer Service Center București precum și o serie de magazine partenere din Băneasa Shopping City, Promenada Mall, Mega Mall și altele. Toate detaliile sunt disponibile pe pagina de precomandă și pot fi găsite aici.

Huawei Mate 30 Pro este echipat cu un sistem LEICA Quad Camera, printre care o cameră foto supersensibilă de 40 MP, o cameră cinematică de 40 MP, o cameră cu teleobiectiv de 8 MP și o cameră 3D cu senzor de profunzime.

Camera supersensibilă este echipată cu un senzor foto de tip RYYB oferind o sensibilitate la lumină excepțională pentru fotografii realizate în lumină foarte slabă. Camera cinematică este dotată cu un senzor mare de 1/1,54 inci și suportă captarea videoclipurilor 4K 60 FPS time-lapse ultra-wide, precum și înregistrarea la 7680fps pentru videoclipuri ultra-slow motion.

Citește aici hands-on-ul realizat de start-up.ro după ce Huawei Mate 30 Pro a fost prezentat.

Huawei Mate 30 Pro - ce poți să faci fără aplicații Google?

Războiul economic dintre SUA și China afectează direct producătorul chinez de smartphone-uri. Huawei nu mai are voie să folosească tehnologie de la americani, fie ea hardware sau software, pe telefoanele pe care urmează să le lanseze.

  • Ecran - Super AMOLED 6,53 inchi, rezoluție 2400x1176 pixeli, Gorilla Glass 6
  • Procesor - Kirin 990
  • Memorie RAM - 8 GB RAM
  • Spațiu de stocare 256 GB
  • Camere foto: 40 MP wide + 40 MP ultrawide + 8 MP telefoto + 3D depth sensing
  • Camere frontale: 32 MP, Face ID, senzor detectare gesturi
  • Baterie - 4500 mAh, încărcare la 40W pe fir și încărcare wireless la 27W
  • Sistem de operare - EMUI 10 bazat pe Android 10, dar fără aplicațiile Google
  • Preț - 1.100 de euro

Primul lucru pe care-l observi la Mate 30 Pro este designul schimbat. În primul rând, ecranul este unul de tip waterfall și are o rată de ecran/corp de 94%. Acesta arată destul de spectaculos și îmi place cum ecranul se prelungește pe margini și așa, ușor-ușor, ne îndreptăm spre telefonul care e doar ecran. Din păcate, acest model de telefon are un notch, la fel ca iPhone și, tot la fel ca iPhone, are un sistem de autentificare facială.

Totuși, acel decupaj al ecranului aduce două funcții interesante. Prima ar fi faptul că telefonul ți-ar detecta postura și ar roti imaginea în funcție de asta, iar a doua ar fi faptul că atunci când detectează o altă față care se uită la telefonul tău acesta se blochează.

Butoanele fizice de volum au dispărut și sunt înlocuite cu o zonă sensibilă la atingere. Totuși, din fericire aceasta nu reacționează la atingeri accidentale și trebuie să apeși de două ori în acea zonă pentru a putea apoi glisa degetul în sus și în jos pentru a regla volumul.

Urmărește aici video hands on realizat de start-up.ro cu acest telefon