Aceasta este prima investiție realizată la nivel local de Early Game Ventures, fond lansat la finalul anului trecut. La rundă au participat GECAD Ventures, Sparking Capital și business angels iar asistența juridică a fost asigurată de DLA Piper Dinu.
Spre deosebire de alte soluții existente, SymphoPay oferă comercianților și băncilor accesul în timp real asupra terminalelor de plată și integrează tranzacțiile cu platforme de marketing sau loializare. O componentă inovatoare a soluției este și posibilitatea de a tranzacționa pentru comercianți multipli utilizând un singur terminal. Acest fapt permite SymphoPay să livreze soluții de plată către curieri, brokeri de asigurări sau rețele de colectare a plăților.
”Comercianții caută în permanență soluții de creștere a vânzărilor și loializare a clienților. Prin integrarea componentei de plăți cu întregul proces de retail, se obține un avantaj competitiv uriaș având în vedere că în momentul plății avem oportunitatea unică de a lansa o nouă propunere clientului, repornind astfel ciclul unei noi vânzări”, declară Daniel Nicolescu, CEO SymphoPay.
Soluția SymphoPay
Platforma SymphoPay este integrată deja cu 3 bănci, compania fiind în discuții avansate pentru înrolare cu alte bănci și rețele de comercianți.
”Platforma SymphoPay rezolvă problemele de astăzi ale băncilor și comercianților și, în același timp, are potențialul de a orchestra în viitor integrarea altor soluții de plată precum QR codurile sau plățile cu telefonul mobil. În aceasta constă importanța strategică a platformei middleware creată de SymphoPay”, declară Radu Stoicoviciu, Partner al Early Game Ventures.
Soluția este certificată de către Visa și MasterCard și este conformă cu standardul de securitate PCI-DSS. Printre companiile ce folosesc soluția SymphoPay se numără FAN Courier și eMAG.
Integrarea soluției SymphoPay este foarte ușor de efectuat pentru comercianți, compania oferind protocoale API pentru sistemele de operare Windows și Android. Pentru bănci, integrarea presupune setarea unui canal securizat tip VPN, platforma fiind capabilă să emuleze în totalitate protocoalele de comunicare existente ale băncii.
SymphoPay a fost înființată în 2015 și până în prezent a primit investiții de peste 1,4 milioane euro.
“În ecuația comerciant – cumpărător – bancă, POS-ul este singurul numitor comun și unicul punct de interacțiune al lor cu cei care fac cumpărături. SymphoPay își propune să schimbe rolul acestuia dintr-un simplu cititor de carduri într-un instrument inteligent de marketing”, spunea în 2016 Daniel Nicolescu, cofondator și Managing Partner SymphoPay.
Ținta Early Game Ventures
Fondul Early Game Ventures (EGV) este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Managerul de fond al EGV a fost selectat de cǎtre Fondul European de Investiții prin apel pentru expresii de interes pentru instrumentul de capital de risc din cadrul acestui program operațional.
Fondul are dimensiunea ţintǎ de 28 de milioane de euro şi va investi în companii din România aflate la început de drum. Sunt avute în vedere investiţii în tehnologie şi alte domenii în care proprietatea intelectualǎ primeazǎ. EGV va ţinti întodeauna participaţii minoritare în companiile din portofoliu, iar suma maximǎ investitǎ va fi de 3,5 milioane euro per companie.
Partenerii Early Game Ventures
Cei trei parteneri ai Early Game Ventures au o experienţǎ impresionantǎ în tehnologie şi investiţii. Cristian Munteanu, Managing Partner al EGV, dupǎ o carierǎ de 15 ani în marketing, a înfiinţat startup-uri de tehnologie pe Coasta de Vest din Statele Unite, în Seattle şi San Francisco. Dan Cǎlugǎreanu este preşedinte al TechAngels, cea mai mare asociaţie de business angels din ţarǎ, şi a contribuit de-a lungul anilor la crearea ecosistemului de startup-uri din România. Radu Stoicoviciu vine cu o experienţǎ de 25 de ani în consultanţǎ, în ultimii 10 ani conducând divizia de Mergers & Acquisitions a PwC în România şi Europa de Sud-Est.
Mai multe detalii despre Early Game Ventures puteți afla din acest material.