Investitorii interesați vor putea subscrie orice sumă, începând de la 2.500 de euro, primind acțiuni în cadrul Synaptiq, companie care este evaluată în această rundă la un total de 4,8 milioane de euro (pre-money). Campania este activă pe Seedblink aici.

În urmă cu o lună, Synaptiq anunța ca vizează o rundă de 600.000 de euro, din care 160.000 de euro pe SeedBlink și alți 440.000 de euro de la investitorii din runda precedentă (care au venit cu investiții de tip follow-on) și de la Fortech Investments, un partener nou și investitorul principal pentru runda actuală. Fortech Investments s-a alăturat celorlalți acționari principali ai Synaptiq: Cleverage VC, Gapminder VC și Daniel Istrate - angel investor.

"Această nouă rundă va fi utilizată pentru a finaliza Certificarea Europeana a soluției Mediq (n.r. soluția digitală dezvoltată de Synaptiq) și pentru a realiza studiul clinic complet necesar pentru acreditare. Acest lucru va permite implementarea Mediq în clinicile de radioterapie din toată Europa, în paralel cu dezvoltarea unor funcționalități noi în aplicație.", spune Dragoș Dușe, fondator și CEO al Synaptiq.

Aceasta este a doua rundă de investiții pentru Synaptiq. Compania a reușit să atragă o investiție de pre-seed în valoare de 250.000 de euro în 2021 de la GapMinder VC - prin intermediul .În același timp, compania a primit un grant nerambursabil de 158.000 de euro din partea fondului norvegian Innovation Norway.

Soluția care care identifică tumorile în mai puțin de 5 minute

Synaptiq a fost fondată în 2020 la Cluj de Dragoș Dușe, Mihai Căta, Roxana Săbău și Diana Andrițchi. Întreaga echipă este formată din ingineri, specialiști în radioterapie și specialiști în business, cu studii și doctorate la facultăți din țară și străinătate, precum Universitatea din București, Amsterdam, Munich, Bristol și Heidelberg.

Echipa a dezvoltat Mediq, o soluție digitală de mare precizie și performanță, bazată pe procesarea datelor din imagistica medicală cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Proiectată și dezvoltată în colaborare cu medici cu reputație și clinici de prestigiu, soluția reduce timpul necesar pentru identificarea și delimitarea organelor la risc și a tumorilor, de la o medie actuală de 2-4 ore la maximum 5 minute.

"Mediq le permite specialiștilor în radioterapie să identifice și să delimiteze într-un timp extrem de scurt tumorile și organele aflate în pericol, pentru a lua rapid cele mai bune decizii de tratament și a crește astfel șansele de supraviețuire pentru milioane de pacienți din întreaga lume. În Europa, un sfert dintre pacienții diagnosticați cu cancer care au nevoie de radioterapie nu beneficiază de tratament din cauza lipsei de personal medical, dar și a complexității și duratei lungi a procedurilor. Peste 20 de milioane de persoane din întreaga lume sunt diagnosticate anual cu cancer, jumătate dintre acestea având nevoie de tratament cu radioterapie", adaugă Dragoș Dușe, Fondator și CEO al Synaptiq.

Cel mai important eveniment pentru radioterapie și oncologie din Europa și prezența la SelectUSA

Specialiștii în radioterapie care folosesc Mediq generează planuri de tratament cu 18% mai precise decât cei care folosesc instrumente convenționale, conform studiului clinic realizat de Synaptiq.

Compania va anunța rezultatele acestui studiu la ESTRO 2023, cea mai importantă conferință de radioterapie din Europa. Evenimentul este organizat de Societatea Europeană de Radioterapie și are loc între 12-16 mai în Viena.

În prezent, Synaptiq este prezent și la SelectUSA Investment Summit, eveniment care a facilitat, în edițiile trecute, investiții totale de peste 58 de miliarde de dolari și a reușit e să atragă anual mai mult de 1.200 de investitori, din aproximativ 80 de piețe internaționale.

Reprezentanții companiilor vor avea numeroase ocazii de networking și întâlniri cu investitori și reprezentanți locali, pentru a afla despre oportunitățile specifice de dezvoltare pentru afacerile lor pe teritoriul Statelor Unite. Synaptiq este unul din cele 9 startup-uri din delegația InnovX- BCR pentru evenimentul SelectUSA de anul acesta.