Potrivit termenilor agreați de consiliile de administrație ale celor două companii, acționarii Just Eat vor deține 52,15% din companie, în timp ce reprezentanții Takeaway vor controla restul de 47,85% dintre acțiunile grupului care se va numi Just Eat Takeaway.com, anunță Bloomberg.

Segmentul livrării de mâncare a iscat o luptă între jucătorii din domeniu, fie ei startup-uri sau companii cu vechime în domeniu. Competiția se dă la nivel de prețuri, ajungându-se chiar la copierea modelelor de business.

Alăturarea dintre Takeaway și Just Eat, anunțată încă de săptămâna trecută, reprezintă o oarecare plasă de siguranță pentru Just Eat. Compania britanică, la un moment dat un jucători dominant pe segmentul platformelor de livrare de mâncare, care începuse să aibă probleme din cauza rivalilor precum Uber Eats sau Deliveroo.

Noua companie va avea, în continuare, sediul în Olanda (acolo unde este sediul Takeaway.com), și va fi listată pe bursa din Londra.

La finalul lunii februarie 2018, Takeaway a achiziționat compania bulgară Bgmenu (care deținea la nivelul țării noastre platforma Oliviera), într-o tranzacție în valoare de 10,5 miliarde de euro.