Scriam recent că celebra Universitate MIT, „Politehnica americană”, investește un miliard de dolari pentru a deschide un colegiu pe zona AI. Și dacă tot instituția din SUA a adoptat modelul universităților politehnice din Europa, cele de pe bătrânul continent trebuie să țină pasul cu progresul tehnologic. Financia Business School din Franța are în programul său post-universitar cursuri în finanțe și blockchain și permite studenților să-și plăteasca taxa de studii în criptomonede.

Potrivit jurnaliștilor de la news.bitcoin.com, aproape jumătate dintre studenți și-au plătit în Bitcoin taxa pentru anul de studiu 2018. Unul dintre motivele pentru care școala de business a acceptat plata în criptomonede este faptul că un sfert dintre studenți sunt străini, aceștia fiind nevoiți „să suporte costuri complexe și punitive pentru transferuri de bani”, scrie publicația.

Tranzacțiile cu Bitcoin se fac prin intermediul startup-ului Coin Capital, specializat în domeniul activelor digitale și tehnologiei blockchain.

În afară de achitarea taxei de studiu, Financia Business School intenționează să vină cu o serie de inovații administrative bazate pe blockchain, care ar include dezvoltarea unui token pentru plata serviciilor în cadrul școlii și instituțiilor partenere, consolidarea cursurilor de blockchain, lansarea de ICO-uri și alte aspecte conexe.