Evenimentul Mastercard Technology Summit a fost deschis cu prezentarea celor mai avansate tehnologii de plată Mastercard care ajung, în premieră, în România. Invitatul special a fost Pepper, robotul umanoid pentru care Mastercard a creat prima aplicație destinată cumpărăturilor.

Expozitia de astăzi, Mastercard Technology Exhibition, a inclus accesul și testarea unei serii de metode de plată inovatoare, printre care robotul umanoid Pepper, Smart Mirror – oglinda inteligentă pentru cumparaturi, Smart Table – care permite plăți contactless, precum și cardul biometric – care combină tehnologia cu cip cu autentificarea biometrică.

Până în prezent, sute de magazine au început să folosească robotul umanoid ca pe o nouă modalitate de a interacționa cu clienții. Pepper, dezvoltat de SoftBank Robotics, îi poate ajuta pe clienții unui restaurant să comande, economisind, astfel, timp și resurse, este util pentru companiile aeriene, care îl pot folosi la check-in, și, nu în ultimul rând, poate oferi consultanță despre bunuri și servicii specifice, asigurându-se că toți clienții cu care interacționează au parte de o experiență plăcută.

Mai jos vedeți o demonstrație a capacităților robotului Pepper:

Retail Mirror - oglinda creată de OAK Labs, beneficiază de RFID - tehnologia identificării prin radiofrecvență. Aceasta este destinată cabinelor de probă și poate să înregistreze dimensiunile și cerințele de culoare ale clienților, să recomande ce alte articole de îmbrăcăminte din magazin se potrivesc cu produsele adăugate în coș și permite plata direct în cabina de probă.

Cardul biometric combină tehnologia cu cip și autentificarea biometrică, prin intermediul amprentei, pentru a identifica într-un mod ușor și comod și în condiții de siguranță posesorii de carduri atunci când fac achiziții de magazin.

Smart Table este o masă interactivă concepută și dezvoltată de Mastercard pentru zonele de relaxare și pentru cele cu restaurante din aeroporturi. Masa inteligentă permite plăți contactless și prin intermediul aplicațiilor mobile. Smart Table este deja amplasată în aeroportul Fumicino din Roma, unde clienții pot comanda de la unul dintre restaurantele din aeroport, timp în care vor și vedea informații în timp real despre zbor, cât mai este până la îmbarcare și alte funcționalități.

De asemenea, Mastercard a prezentat o serie de Wearables, divice-urile care pot fi purtate, așa cum sunt ceasurile inteligente, brățările pentru fitness, bijuteriile și alte accesori, care primesc funcții de plată prin intermediul platformei de securizare a datelor de plată Mastercard Digital Eanblement Service (MDES).