Corespondență de la Shanghai, China

---

Inițiativa TECH4ALL își propune să aducă tehnologia în viețile a peste 500 de milioane de persoane din zone greu accesibile sau din categorii sociale defavorizate. Ken Hu a făcut un apel către toate companiile care vor să se alăture acestei inițiative menite să rezolve prin tehnologie probleme din educație, dezvoltare, mediu și sănătate.

Potrivit acestui, țelul suprem este ca nimeni să nu fie lăsat în urmă în lumea digitală. ”Tehnologia nu ar trebui ținută într-un turn de fildeș. Ea ar trebui să fie accesibilă întregii societăți. Credem cu fermitate că tehnologiile digitale pot aduce beneficii fiecărei persoane, case și organizații”, a declarat Hu.

Strategia Huawei pentru digitalizarea incluzivă

Programul TECH4ALL este concentrat pe trei aspecte principale - tehnologii, aplicații și aptitudini. Astfel, Huawei promite să reducă treptat costurile de conexiune și să înlăture barierele de acoperire prin inovații în mai multe domenii, să ajute la dezvoltarea ecosistemelor de aplicații și să le ofere dezvoltatorilor oportunitatea de a dezvolta soluții pentru cât mai multe comunități și industrii, să lucreze alături de guvernele locale, comunități și alte sectoare pentru a îmbunătăți aptitudinile digitale ale întregii societăți.

Huawei a identificat patru domenii în care ar putea promova incluziunea digitală:

- Sănătate - folosirea tehnologiilor digitale pentru a oferi mai multor persoane acces la servicii medicale mai bune.

- Educație - folosirea tehnologiei pentru a oferi categoriilor sociale dezavantajate acces la educație și pentru a îmbogăți resursele educaționale.

- Dezvoltare - eliminarea diferențelor de dezvoltare din diverse domenii, industrii, regiuni și grupuri prin asigurarea resurselor digitale și oferirea de tehnologie avantajoasă pentru toată lumea.

- Mediu - folosirea tehnologiilor inovatoare pentru a ajuta ONG-urile să protejeze ecosistemele.

Potrivit datelor oferite de firmă, Huawei oferă infrastructura de comunicații pentru mai mult de trei miliarde de persoane din lume și susține operațiunile a peste 1.500 de rețele din mai mult de 170 de țări și regiuni. Planul este ca în următorii ani să fie conectate încă 500 de milioane de persoane.

Pașii făcuți de Huawei până în prezent cu TECH4ALL

Compania are deja o serie de programe sociale care se folosesc de tehnologie pentru a face viețile oamenilor mai bune. De exemplu, în Spania, Huawei are un parteneriat cu IIS Aragon, un laborator de cercetare medicală local, pentru a dezolta un dispozitiv medical capabil să detecteze problemele de vedere la la copii. Prin intermediul acestui dispozitiv, copiii trebuie doar să privească o serie de imagini pe ecranul unui laptop Huawei Matebook E iar sistemul, denumit DIVE (Devices for an Integral Visual Examination), colectează date despre felul în care reacționează ochii la respectivele imagini. Datele sunt trimise către un smartphone Huawei P30, iar procesorul neural de pe telefon analizează datele și le pune la dispoziția doctorilor. Sistemul ar putea impacta până la 19 milioane de copii din jurul lumii.

În Kenia, Huawei lucrează cu organizații precum UNESCO și Close the Gap pentru a transforma containerele de marfă în clase digitale mobile care pot ajuta la instruirea profesorilor și la educarea femeilor și a tinerilor antreprenori din zonele rurale izolate.

Mai mult, în pădurile tropicale, Huawei lucrează cu Rainforest Connection (RFCx) pentru a transforma smartphone-urile Huawei vechi în dispozitive bazate pe energia solară capabile să monitorizeze mediul. Astfel, device-urile folosite devin ”urechile” pădurilor tropicale, fiind dotate cu o Inteligență Artificială capabilă să identifice sunetele camioanelor sau drujbelor folosite în defrișările ilegale. Anul viitor, încă 6.000 de kilometri pătrați de pădure din mai multe țări vor fi protejați în acest mod.