Spun cantonament pentru că așa se simte, dincolo de orele libere pe care le petrecem discutând cu mentorii, între noi, schimbând păreri cu o bere în mână. Sunt patru zile intense, pline de informații oferite de oameni cu expertiză vastă în domeniul lor. Nu vorbesc din cărți, vorbesc din experiență, cu bune și cu rele. O fac sincer și își oferă tot ajutorul participanților.

Nu vă voi povesti în acest material despre mentori. Puteți vedea o listă (aproape) completă a mentorilor acestei ediții aici.

Acum vreau să vă arăt câte ceva din ce au realizat o parte dintre participanți. Au deschis afaceri după ce au venit în tabără, au beneficiat de sfatul unora dintre mentori și chiar sunt parteneri de business acum, au făcut schimbări în afacerile pe care le dețineau deja, bazându-se pe informațiile primite la Startup Your Life, sau au mers la concursuri de pitching și chiar au câștigat marele premiu.

Tabăra Startup Your Life este powered by FAN Courier încă de la prima ediție și partenerul acestei ediții este OTP Bank, care oferă educație financiară și sfaturi pentru antreprenorii la început despre cum să-și managerieze relația cu banca.

Ei sunt absolvenții Startup Your Life, și motivul pentru care ne dăm seama că inițiativa noastră este una care pune o cărămidă în fundația pe care cei mai talentați antreprenori își construiesc viitorul.

Andrei Ene

Andrei este unul dintre fondatorii Antigfragile, un produs creat pentru identificarea coletelor scăpate sau lovite în timpul transportului curierilor. Dispozitivul oferă furnizorilor sau clienților posibilitatea de a accesa, în timp real, o serie de informații privind locația în care se găsesc produsele de interes. De asemenea, eticheta furnizează date ce descriu îndeosebi calitatea manevrării produselor caracterizate de un nivel ridicat de fragilitate. Echipa Antfragile a participat la Innovation Labs și EU Startups Summit.

Cel mai recent, Andrei a prezentat produsul Antifragile pe scena UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch, și a câștigat competiția și, implicit, premiul de 50.000 de euro. Până pe 25 septembrie puteți vota pentru ei în cadrul competiției Central European Startup Awards (CESA) 2019, fiind nominalizați în categoria Best IoT Startup.

Dan Crețu

Dan Crețu a fost participant la tabăra de antreprenoriat Startup Your Life #4, din octombrie 2018, iar în acest moment se concentrează, în mare parte din timp, pe dezvoltarea platformei de property management OptimRent, unul dintre startup-urile câștigătoare de la Real Estate Hackathon. OptimRent este o platformă digitală pentru managementul eficient și transparent al proprietăților închiriate, în special al celor rezidențiale. Potrivit cofondatorului, beneficiul cel mai important pentru utilizatorii platformei, proprietari, manageri de proprietăți sau chiriași va fi o scădere cu 70% a timpului alocat administrării.

Dan se ocupă și de EnerEd IT Academy, o școală de IT fondată la Iași în 2015, împreună cu Radu Șoimu, unul dintre cofondatorii OptimRent. Unul dintre scopurile acestui proiect este de a iniția în programare persoane fără experiență care totuși doresc să încerce o carieră în IT. Sunt și cursuri de avansați, pentru cei care doresc a se specializa în tehnologii specifice.

Adrian Wagner

Adrian Vagner este din Galați și poate fi considerat aproape un antreprenor în serie. El administrează trei afaceri, dar cel mai interesant dintre ele se numește Aviciado și este ”un proiect de suflet”. Business-ul este bazat pe prelucrarea pielii naturale și ”realizarea de produse inedite, executate manual”. Printre aceste produse se numără brățara portofel (cu un compartiment secret în care pot fi ținuți banii) sau brățara ”Semn de carte”.

Zoltan Szőgyényi

Zoltan Szőgyényi lucrează de cinci ani ca programator. A participat încă de la prima ediție a taberei de antreprenoriat Startup Your Life, de acum doi ani, iar de curând a decis să-și testeze abilitățile de om de business în cadrul unei firme prin care-și vinde munca spre alți programatori.

Este vorba despre Themesberg, un marketplace de unde se pot descărca sau cumpăra kit-uri de interfețe de utilizator pentru web, teme și template-uri bazate pe Bootstrap 4 (Bootstrap este una dintre librăriile open source dedicate eveloperilor HTML, CSS și JS).

Ciprian & Lavinia Drăgoi

Ciprian Drăgoi a fost participant în ediția a patra taberei de antreprenoriat Startup Your Life, alături de soția sa, Lavinia, care este și partenera lui de business. În 2015, au lansat eComJobs.ro, un site de joburi dedicat industriei de ecommerce, iar recent au lansat și un site cu ajutorul căruia utilizatorii își pot crea liste de cadouri.

Pe platforma eComJobs.ro, angajatorii primesc doar CV-uri verificate, în concordanță cu descrierea postului, și pot afla motivele reale pentru care candidații nu sunt interesați de job-urile lor, pe baza unui chestionar care apare celor care ajung în pagina anunțului, dar nu aplică.

Mai avem 4 locuri la tabără. Rezervă locul tău acum.

Andrei Brașoveanu

Inspirat de cartofiseriile din Amsterdam (deși acest preparat este originar din Belgia), Andrei și-a lansat propriul business de profil în Bacău, a luat bani prin Start-Up Nation pentru a-și extinde afacerea Best French Fries și a accesat un grant european pentru a începe și un business cu drone pentru agricultură.

Andrei are 29 de ani, e din Bacău și a studiat Economia turismului și comerțului la Iași. Și-a descoperit pasiunea pentru industria de ospitalitate în vara lui 2010, în timpul unui Work&Travel în Grecia. S-a specializat în management hotelier la International Management Institute din Lucerna (Elveția). A trecut prin diferite joburi în industria de ospitalitate: Elveția, Abu Dhabi, Hangzhou (China). A ajuns manager de club lounge la Sheraton în China și manager front office la Marriott în Londra. Andrei și-a dorit mereu să se întoarcă acasă, iar în martie 2017 a făcut pasul acesta, în luna mai 2017 participând la Startup Your Life.

Alex Burghelia

Alex a participat la ediția din mai 2018 a taberei Startup Your Life. Este un antreprenor de 20 ani care le vinde oamenilor ce pot avea ei mai de preț: amintiri ale momentelor frumoase.

În momentul în care a participat la tabără, Alex era student în anul II la The Entrepreneurship Academy, singura facultate de Business Administration cu specializare în antreprenoriat din România. Este vesel și energic și mereu în căutare de răspunsuri și de noi conexiuni. Business-ul început de el este la început, dar este unic pe piața din România. Alex vinde kit-uri pentru mulaje de mâini.

MemoShop.ro este magazinul online specializat în mulaje de mâini pe care ți le poți face acasă. Mica afacere produce și comercializează kituri complete prin care cuplurile și familiile își creează un mulaj cu propriile mâini împreună, pe care îl păstrează ca o amintire unică pentru o viață întreagă. Produsele fac parte din gama cadourilor inedite pe care să le oferi celor dragi.

În luna mai a acestui an, Alex ne spunea că, la un an de la înființare, afacerea pe care a început-o alături de Cosmin Scripcariu, colegul său de la facultate, are peste 1.000 de clienți. Kiturile pentru mulaj de mâini sunt vândute prin propriul website, în magazinele Cărturești din țară, dar și într-un mic lanț de florării din București.

Violeta Durlan

Violeta Durlan este din Bacău și a participat la ediția din octombrie 2017 a taberei de antreprenoriat Startup Your Life. În momentul în care a participat la tabără, avea în desfășurare un business în domeniul agricol - cultivare roșii cherry în solar, cu vânzare și livrare către restaurantele din Bacău, Iași și Neamț. Între timp, în 2018 a preluat și un startup din programul SUN 2017, în domeniul producției de fructe și legume deshidratate și producție crackerși deshidratați din legume.

În tabără, Violeta l-a cunoscut pe Tudor Iacob, de la Native Box, care a devenit colaboratorul ei pentru București și pentru care produce crackerși sub marca lui proprie, Native Box.

Alexandra Ungurean

Alexandra Ungurean a fost participantă la ediția din mai 2018 a taberei de antreprenoriat Startup Your Life și alături de echipa de acolo a reușit să ia primul loc din concurs cu cel mai bun plan de afacere. Între timp, Alexandra a pornit o afacere cu rochii de seară și în acest an și-a lansat propriul brand.

Dragoș Ion

Dragoș Ion este unul dintre alumnii taberei de antreprenoriat Startup Your Life, ajunsă la ediția cu numărul șase (va avea loc între 17 și 20 octombrie la Hotel Royal din Poiana Brașov). A participat la două dintre edițiile anterioare pe care le-am organizat și a plecat de acolo cu informații prețioase, dar și cu un client.

Iar încă din primele momente de existență ale platformei BizTool.ro, Dragoș Ion a decis să-și ofere expertiza în contabilitate, pe care a câștigat-o lucrând alături de tatăl său, la dispoziția antreprenorilor care au nevoie de sfatul unui contabil.

Radu Jinga

Radu Jinga a participat tot la ediția din mai 2018 a taberei de antreprenoriat Startup Your Life. În momentul tabere, Radu abia ce termina facultatea. Acum are o firmă de dezvoltare software și, alături de o echipă formată din alți tineri IT-iști, încearcă să rezolve problemele de business ale clienților dezvoltându-le soluții informatice.

S-a implicat și în proiectul Knosis (axat pe inteligență artificială), alături de Bogdan Bocșe, iar la Demo Day 2019 Innovation Labs, Knosis.ai a câștigat premiul pentru Best Scaleup.

Acum, Radu este și unul dintre consultanții pe care îi regăsești pe BizTool.ro.

Rareș Popescu

Rareș a venit tocmai de la Viena pentru a participa la ediția cu numărul 5 a taberei Startup Your Life. Din mai și până acum, a dezvoltat și lansat împreună cu firma cu care lucrează, heatfolio, un serviciu SaaS pentru raportare de proiecte către top management.

Target-ul de clienți este pe firmele mijlocii și mari din toată Europa, iar soluția ajută top managementul să obțină o privire rapidă asupra tuturor proiectelor, prin proceduri destul de simple pentru managerii de proiect. ”În prezent, am reușit să finanțăm și să validăm produsul din contractele actuale și mai departe avem un roadmap pentru mai multe funcționalități, alături de planuri de a intra și pe zona de management de proiecte, nu doar raportare de portofoliu”, ne-a spus el de curând.

Codrin Epuraș, Dani Rada, Carla Chițu și Dana Pădurariu

Pe scurt, echipa ROmenie.

ROmenie este echipa care s-a format în cadrul taberei cu numărul 5. Este vorba despre o platformă online care are ca scop promovarea democrației în societate. Mai exact, este un program educațional prin care utilizatorii vor doâandi și aplica niște cunoștințe bine structurate, ca mai apoi să poată beneficia de avantaje, atât materiale, cât și sociale.

De altfel, ROmenie a câștigat și competiția de pitching de la finalul celor 4 zile de cursuri esențiale cu antreprenori și specialiști și workshop-uri din tabără.

Iar în luna iunie aflam că ROmenie este una dintre echipele finaliste ale Future Makers, un program educaţional de antreprenoriat de viitor.

---

Aceasta este o listă neexhaustivă a celor peste 100 de tineri care au trecut până acum prin tabăra Startup Your Life. Și vă asigur că veți mai auzi despre ei, și, cu siguranță, și despre viitorii participanți.

Dacă realizările lor vă ambiționează, vă așteptăm alături de noi între 17 și 20 octombrie la Startup Your Life #6. Mai avem 4 locuri.

Startup Your Life este un eveniment bianual care educă 50 de antreprenori și viitori antreprenori. Partenerii evenimentului sunt FAN Courier, OTP Bank, Mercedes-Benz Vans, Blugento și Bitdefender.