Programul Technovation Challenge este adus în România de către ADFABER. Împreună cu echipa de mentori, acestea realizează aplicaţii de mobil ce se adresează problemelor locale şi globale.

Proiectul lansat încă din anul 2010 a oferit un proces de învăţare ghidat precum şi exerciţii de mentorat unui număr de peste 10.000 de fete din 78 de ţări, astfel că fetele înscrise în program au oportunitatea să dobândească abilităţile unor viitoare antreprenoare şi lideri în domeniul IT.

Poți să-ți înscrii echipa aici.

Deşi aplicaţia Technovation este locală, adresându-se unei probleme din comunitate, implicarea în proiect poate fi un pas spre recunoaştere internaţională, deoarece cele mai bune echipe pot să participe la Pitch-ul internațional din San Francisco.

Anul trecut, peste 450 de fete s-au înscris în competiție, dintre care 29 de echipe au participat în cadrul unui Pitch Regional în București, iar 3 echipe s-au clasat finaliste. În total, s-au realizat peste 30 de proiecte pe domenii precum Educatie, Mediu, Sanatate, Saracie, Egalitate si Pace. Totodată, echipele finaliste în România ne-au putut reprezenta țara în semifinala internațională.

La nivel global, Technovation Challenge iși propune să ofere fetelor din toată lumea oportunitatea de a-și dezvolta skill-urile necesare pentru a deveni antreprenori Tech şi lideri ai comunității din care fac parte.

Adfaber – Techology for Social Change este o organizaţie non-guvernamentala care crede în puterea tehnologiei de a schimba societatea în care trăim. Proiectele ADFABER - precum Kids în Tech sau Hour of Code - încurajează copiii şi tinerii romani să înveţe cea mai vorbită limbă de pe glob, programarea. La concursurile şi proiectele organizate sau promovate de Adfaber participa elevi şi profesori din toată ţara cu aptitudini, înclinaţii şi interes pentru crearea aplicaţiilor informatice.