Chiar dacă, în cele din urmă, Donald Trump a mai relaxat relațiile dintre SUA și Huawei, compania din China nu a renunțat la planul său ambițios de a-și aduce pe piață propriul sistem de operare, competitor direct pentru Android și iOS.

Sub numele (sperăm noi, provizoriu) HongMeng OS, sistemul de operare și-ar putea face apariția pe un smartphone nou de la Huawei până la finalul acestui an. Potrivit site-ului din China Global Times, dispozitivul ar fi unul de tip mid-range, cu un preț de circa 288 de dolari și ar avea rolul de a atrage atât utilizatori cât și dezvoltatori de partea noului ecosistem.

Pe 9 august, comapnia va organiza, în China, un eveniment dedicat dezvoltatorilor, deci este posibil să vedem HongMeng OS atunci.

Interesant este faptul că sistemul de operare s-ar putea să nu fie doar pentru smartphone-uri - potrivit altei publicații locale, acesta ar putea ajunge și pe smart TV-uri din marca Honor. Potivit unuia dintre președinții companiei, Androidul rămâne sistemul de operare preferat deocamdată, HongMeng OS făcând parte din strategia pe termen lung.

Rămâne de văzut cum va arăta și ce funcționalități va avea acest sistem de operare, dacă zvonurile privind implementarea lui și pe dispozitivele altor companii din China se vor adeveri, dacă va fi compatibil cu aplicațiile de Android deja existente sau dacă va avea nevoie de aplicații separate.