Telekom a implementat un pachet educațional integrat care cuprinde licența pentru platforma de management educaţional Adservio și dotarea cu 1.500 de tablete echipate cu SIM-uri de date mobile cu trafic de internet inclus, pentru cadrele didactice din toate cele 15 licee şi colegii, 12 şcoli gimnaziale şi o grădiniţă din oraşul Buzău. Digitalizarea instituţiilor de învăţământ din oraşul Buzău face parte dintr-o serie de iniţiative Smart Education, prin care Telekom facilitează accesul elevilor şi cadrelor didactice din instituţiile de învăţământ din România la instrumente moderne, digitale de învăţare.
Acest proiect a debutat în decembrie 2017 când soluţia Smart Education a fost implementată în 7 instituţii de învățământ din orașul Buzău. În 2019, pachetul educațional integrat a fost implementat în 27 de licee, colegii şi şcoli și o grădiniță din acest oraş.
”Am început acest proiect în urmă cu doi ani în cele mai bune trei licee și patru școli gimnaziale, iar rezultatele au fost excelente. În acest moment, am reușit implementarea platformei Adservio în toate cele 27 de școli și o grădiniță. Consider că acest proiect este oportun pentru a testa capacitatea școlilor de a utiliza metode digitale pentru predare, evaluare, testare, comunicare și raportare și pentru a demonstra beneficiile unui învățământ digitalizat” a spus Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzău.
“Digitalizarea este una dintre priorităţile strategiei de dezvoltare a Telekom Romania. Prin iniţiativele Smart Education, ne-am propus să oferim acces unui număr cât mai mare de instituţii de învăţământ din România la o soluţie care să crească gradul de interactivitate şi atractivitate a procesului de predare-învăţare. Faptul că absolut toate liceele, colegiile şi şcolile gimnaziale, precum şi o grădiniţă din oraşul Buzău beneficiază acum de pachetul educaţional integrat, reprezintă un pas înainte către un viitor inteligent pentru acest oraş şi o nouă reuşită pentru noi. Din 2017, atunci când am lansat parteneriatul nostru cu Adservio, am implementat pachetul educaţional integrat în aproape 70% din judeţele din România şi vom continua parcursul nostru în această direcţie”, a declarat Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial, Segment Business, Telekom Romania.
Prin intermediul pachetului educaţional implementat de Telekom Romania şi Adservio, elevii, părinţii şi profesorii au acces permanent la subiecte predate la şcoală, teme, note, absenţe şi pot comunica oricând pe teme cu caracter educaţional. Utilizatorii pachetului integrat de servicii Smart Education, au beneficiat de traininguri pentru folosirea eficientă a tuturor capabilităților platformei de management educațional Adservio.
”Implementarea Adservio în toate școlile gimnaziale și liceele din Municipiul Buzău este o premieră națională importantă atât pentru noi, cât și pentru învățământul românesc. Alături de Telekom Romania am dotat școlile cu platforma de management educațional Adservio, tablete și internet pentru profesori. Asta înseamnă nu numai un învățământ modern și conectarea tuturor factorilor implicați în actul educațional - părinți, profesori, elevi, directori, dar și realizarea rapoartelor și statisticilor necesare în mod automat și unitar la nivelul întregului oraș. Pentru Adservio, acest pas reprezintă o recunoaștere a muncii de peste 10 ani în domeniul educației. Ne înclinăm în fața deschiderii pentru un învățământ digitalizat regăsită în Buzău”, a declarat Alexandru Holicov, CEO și Fondator, Adservio.
Tot în 2019, Telekom Romania şi Adservio au digitalizat 10 şcoli din Focşani (judeţul Vrancea) şi 6 şcoli din Câmpulung Moldovenesc (judeţul Suceava), prin intermediul pachetulului educaţional integrat. În Focşani, Telekom a dotat instituţiile de învăţământ cu 574 de tablete Samsung Galaxy TAB E, echipate cu SIM-uri de date, iar în Câmpulung Moldovenesc, un număr de 150 de utilizatori beneficiază de tablete şi SIM-uri de date.
Până în prezent,Telekom Romania şi Adservio au implementat acest pachet în peste 200 de unităţi școlare din 29 de judeţe din România, printre care se numără Iaşi, Buzău, Cluj, Constanţa şi Alba, precum şi în unităţi de învăţământ din Bucureşti. Platforma are în prezent peste 300.000 de utilizatori.
Platforma Adservio, creată în 2008, oferă o utilizare multinivelară, punându-le la dispoziţie părinților un instrument de monitorizare a performanței educaționale a copiilor, profesorilor - un instrument de administrare simplă și eficientă însoțit de o metodologie avansată de predare, iar elevilor - o experiență de învățare mai creativă și mai plăcută.