Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a lansat aplicația mobilă Test IMM.

Oficialii patronatului și-au propus să le ceară părerea firmelor membre cu privire la actele normative propuse sau adoptate de autorități și care au impact asupra mediului de afaceri.

Testul IMM este un sondaj cu privire la potenţialele efecte generate în activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii de introducerea noilor reglementări.

”Evaluarea rezultatelor Testului IMM trebuie să conducă la identificarea corecţiilor care se impun în definitivarea proiectului de act normativ”, afirmă reprezentanții CNIPMMR.

Aplicația Test IMM este disponibilă pe terminalele cu Android și IOS, precum și într-o variantă pentru desktop.

Potrivit lui Florin Jianu, președintele CNIPMMR, sondajele pe care și patronatul și Ministerul pentru Mediul de Afaceri le făceau în rândul firmelor cu privire la impactul inițiativelor legislative se derulau în urma unui șir foarte lung de email-uri. Această aplicație are rolul de a simplifica toată această procedură de consultare.

"Noi realizăm un chestionar pe care îl punem online, îl trimitem membrilor noștri, îl dăm partenerilor, confederațiilor patronale, îl trimitem pe diverse canale. La fel se întâmplă și la minister: există un grup de organizații, o listă întreagă de e-mail-uri și fiecare organizație primește acest test IMM. Apoi fiecare organizație îl trimite membrilor. Noi, care suntem sub o umbrelă, trimitem federațiilor regionale, ele trimit patronatelor, patronatele trimit IMM-urilor. Deci vă dați seama ce lanț al slăbiciunilor pe tot acest circuit până ajunge la un antreprenor", a explicat oficialul CNIPMMR, citat de wall-street.ro.

Cum funcționează aplicația Test IMM

Pentru a intra în aplicație, antreprenorul trebuie să își creeze un cont de autentificare pe baza datelor firmei (CUI-ul este obligatoriu). După autentificare, pe prima pagină a aplicației se regăsesc cele mai recente teste, care sunt încă active.

La final, aplicația va genera grafice pe baza rezultatelor, în funcție de care acestea vor fi interpretate. La aceste date vor avea acces participanții, reprezentanții Consiliului, dar pot fi accesate și de reprezentanții autorităților. Testul IMM se finalizează cu un raport întocmit de către inițiatorul actului normativ, pe baza concluziilor rezultate din consultarea părților interesate.