Iubitorii de bere din toată țara care se vor abona la acest serviciu vor primi, o dată pe lună, un kit de degustare cu bere artizanală românească.

”Am decis să lansăm acest serviciu inedit, pentru a aduce mai aproape de toți consumatorii berea artizanală românească. Astfel, în fiecare lună, vom face o selecție a celor mai noi beri care se lansează în România și le vom reuni într-un kit care poate fi comandat direct acasă. Vom livra o experiență completă, formată dintr-un ambalaj spectaculos, trei stiluri diferite de bere artizanală (câte două sticle din fiecare sortiment) și cartonașe de colecție cu informații despre fiecare stil de bere în parte: ingrediente, timp de fermentare, parametri de producție, sugestii de consum și asociere cu preparate culinare”, a declarat Adina Mugescu, director general și cofondator al companiei VP Craft Industries SRL.

The Beer Institute - abonament de bere

Serviciul va funcționa sub forma unei subscripții lunare, iar toate plățile se vor face online, prin plata cu cardul bancar. Fiecare abonat își creează un cont de utilizator, care conține nume, prenume, adresă de email, număr de telefon și adresă de livrare, precum și tipul de abonament.

Prețul unui kit lunar de degustare este de 120 de lei, iar transportul pe tot teritoriul României este inclus. Dacă se alege opțiunea de abonament anual, în valoare de 1.440 de lei, abonatul primește 13 kituri (12+1). Ca promoție de lansare, orice persoană care se abonează până la data de 1 februarie 2020, beneficiază de două kituri gratuite. (12+2)

Kitul lunar de degustare poate fi oferit și cadou prietenilor, angajaților sau colaboratorilor, iar opțiunile sunt de o lună (120 lei), trei luni (360 de lei), șase luni (720 de lei) și un an întreg (1.440 lei). Toate plățile se efectuează anticipat, iar pentru a primi kitul în luna abonării, subscripția trebuie efectuată până pe data de 10, care este data de referință pentru debitarea cardului bancar.

The Beer Institute

Pe parcursul anului 2019 s-au lansat peste 200 de sortimente diferite de bere artizanală românească, iar peste 100 dintre acestea au fost beri experimentale – s-au produs o singură dată. Berea artizanală este produsă în loturi mici (1.000-2.500 de sticle), așa că mulți dintre consumatori n-au reușit să le încerce pe multe dintre ele. Iubitorii de bere care se vor abona pentru a primi kitul de degustare, vor primi într-un an 36 de stiluri diferite de bere, atent alese doar dintre noutăți. Experiența oferită este astfel una completă, cu accent pe educare și experimentare“, a declarat Andreea Săraru, co-fondator al The Beer Institute.

The Beer Institute este primul concept de retail, dedicat exclusiv berilor artizanale românești. În prezent, sunt deschide două magazine de specialitate în București, în Calea Dorobanților 31-33 și Calea Floreasca 111-113, Agora Floreasca, etaj 1, care vând peste 240 de stiluri diferite de bere de la peste 50 de producători locali. Până în acest moment au fost vândute 100.000 de sticle de bere, cifra de afaceri atingând nivelul de 1,4 milioane de lei.

Pe start-up.ro a mai apărut povestea unei afaceri cu bere artizanală. Stația Rombeer este magazinul unde îți faci plinul cu bere la PET, afacerea unui antreprenor care a brevetat în România sistemul de îmbuteliere la PET a berii artizanale.