Cu o rată a șomajului de 50% pentru adulții cu vârste de până în 49 de ani, statisticile arată că, în ceea ce privește numărul de șomeri, situația actuală a României cere cu siguranță o implicare acerbă din partea tuturor.

Cei doi antreprenori din spatele acestui centru susțin ideea că educația este cea mai puternică armă pe care o avem ca să schimbăm lumea.

Au deschis centrul de training cu un modul dinamic, de comunicare, și predau oamenilor ”Secretele vorbitului în public” iar ulterior, spun că vor dezvolta gama de programe de educație, aceasta devenind mult mai amplă.

”Am început cu modulul ‘Secretele vorbitului în public’ pentru că aptitudinile de comunicare te ajută în viață în toate situațiile. De la interviuri de angajare, transmiterea unui mesaj în cadrul unei ședințe, workshop, conferință până la programele de team building. Ideea a prins contur repede pentru că și Daniela și eu avem aptitudini demonstrate în această direcție. De pildă, Daniela este Master Coach NLP, Coach de Dezvoltare Personală și public speaker, iar eu sunt public speaker și activez de peste 20 de ani în domeniul vânzărilor”, spune Alex Dănulescu, co-fondator Tineretului Training Center.

”Folosirea tehnicilor de convingere, prezentarea corectă a mesajului și argumentarea ideilor în fața unui auditoriu sunt foarte importante. În nenumărate rânduri, Warren Buffet spunea că șlefuirea abilităților de vorbit în public crește valoarea unei persoane cu cu cel puțin 50%”, completează Daniela Pripiș, co-fondator Tineretului Training Center.

Alex Dănulescu lucrează în vânzări de mai bine de 20 de ani și are propriul business din 2011, în timp ce Daniela Pripiș are mai multe proiecte individuale din aria de Coaching și Training, deasupra responsabilităților ei din mediul corporativ.

Lunar, aproximativ 100 de persoane le trec pragul și vin la trainingurile lor. Totodată, la centrul pe care cei doi antreprenori l-au fondat, se pot închiria și sălile. De pildă, numărul celor care le închiriază sălile acoperă recurent, 8 zile pe lună și mai au și clienți care închiriază în mod nerecurent, circa 8-10 pe lună. Sălile din cadrul Tineretului Training Center se închiriază cu 40-70 de lei pe oră, sau 400-600 de lei pe zi.