Avantajele decorării pereților cu tapet sunt numeroase:

  • Este o soluție ieftină, care îmbunătățește în mod considerabil aspectul unei locuințe;
  • Poate fi folosit pe orice material, indiferent că este vorba despre beton, cărămidă, chirpici sau panouri prefabricate;
  • Poate corecta vizual defectele de structură din casă;
  • Este ușor de întreținut;
  • Poate să fie găsit într-o varietate mare de prețuri;
  • Dacă te-ai saturat de el, poate să fie înlocuit.

Există o mulțime de variante de tapet, realizate din diverse materiale cu modele care mai de care mai interesante. Poți opta pentru tapet de dormitor, tapet de bucătărie sau tapet pentru living iar dacă alegi materialul corect, poți opta pentru tapet chiar și în baie.

Câte tipuri de tapet există?

Tapetul poate să fie împărțit în funcție de două criterii importante: tipul de suport și compoziția stratului de suprafață.

În funcție de tipul de suport, putem descoperi următoarele variante de tapet:

  1. Tapetul Vlies. Este o soluție modernă, realizată din fibre nețesute, care se remarcă printr-o aplicare rapidă. Este un tapet ce lasă peretele să respire, nu dezvoltă mucegai, nu își schimbă structura în timp, nu formează goluri și se poate îndepărta rapid, atunci când nu mai ai nevoie de el.
  2. Tapet pe suport de hârtie. Este un tapet realizat din hârtie, spumă vinilică, fibre textile sau PVC, care este construit pe o bază de hârtie. Marele avantaj al acestui tapet este prețul scăzut și faptul că poate fi schimbat cu ușurință. Nu este cel mai rezistent, însă este preferat de foarte mulți oameni.

În funcție de stratul de suprafață, ne putem orienta spre următoarele tipuri de tapet:

  1. Din hârtie. De regulă, este realizat pe un strat suport tot din hârtie. Stratul superior este imprimat cu diverse modele și culori, putând îmbunătăți în mod considerabil aspectul întregii locuințe. Deși este din hârtie, poate fi curățat cu ușurință cu ajutorul unei cârpe umede.
  1. Din vinil. Este un tapet al cărui strat superior este realizat din PVC. Este rezistent la lumina soarelui, face față cu brio tuturor provocărilor și se poate curăța mult mai ușor decât cel din hârtie.
  1. Din fibra textilă. De regulă, este realizat pe un suport Vlies, însă poate fi și pe suport de hârtie. Suprafața exterioară este realizată dintr-o fibră textilă rezistentă, însă proprietățile sale nu sunt atât de bune precum cele ale tapetului din hârtie sau vinil. Este indicat zonelor cu trafic redus.
  1. Zugrăvibil. Este un tapet realizat din diverse materiale, care poate să fie vopsit în culoarea dorită de client.

Tapetul este o soluție optimă pentru orice locuință. Chiar dacă nu este foarte rezistent, prezintă o flexibilitate foarte mare, ceea ce îți oferă ocazia să încerci tot felul de soluții estetice ori de câte ori te plictisești de cea deja existentă.