În mod oficial, Google s-a transformat în Alphabet, compania care înglobează toate celelalte subsidiare ale gigantului american. Odată cu această mișcare Google a renunțat și la fraza “Don’t be evil” din regulamentul său intern. De asemenea, o nouă analiză punctează importanța tehnologiei de blockchain, cea care se află în spatele monede virtuale bitcoin. Dincolo de aplicațiile financiare, blockchain-ul ar putea fi următoarea tehnologie disruptivă pentru internet. În Venture Beat e un studiu de caz pe Tel Aviv și aflăm cum să transformi un oraș într-un hub pentru startup-uri. Tel Aviv e considerat al cincilea cel mai bun ecosistem antreprenorial din lume.

Startups

În 2017, 50% din comerțul electronic va fi realizat de pe mobil, iar un studiu OtherLevels arată că brandurile care comunică mai des și interacționează direct cu clienții vor câștiga mai mult.

Startup-ul israelian Parola, care se adresează creării colaborative de muzică a primit o investiție de 2 milioane de dolari și a lansat prima sa aplicație.

Toate investițiile de săptămâna trecută - marile tranzacții au fost făcute de Axel Springer (Business Insider) și de Google (Jibe Mobile).

Tehnologii

Drumul de la date la rezultate - cum poți să te folosești de datele pe care le ai pentru a câștiga piața și a influența oamenii. “What data can do now is raise awareness. I didn’t know I spend some days taking 10 steps, then plopping down and watching Netflix. But now that I have my Fitbit, Strava (the run-tracking app) and the iOS 8 HealthKit, I can keep track of it and fight back”

Prima cerere în căsătorie făcută cu ajutorul realității virtuale.

Inspirațional

Când devine periculoasă abordarea Lean Startup - build, test, measure, learn, pivot and scale.

Ce trebuie să facă un om de vânzări într-un startup? Să devină inclusiv o pâlnie pentru feedback-ul clienților și să fie primul filtru al părerii lor.

10 filme pe care orice antreprenor aspirant ar trebui să le vadă.

Nouă lucruri ciudate care li s-au întâmplat generației de milennials în cadrul interviurilor de angajare.

România

AeRO se reorganizează și 90% din companii vor fi scoase din tranzacționarea continuă. Până acum patru companii s-au listat la AeRO.

Maguay consideră că piața de calculatoare are o problemă din cauza prețului sistemelor de operare. Windows 10 nu va aduce un imbold vânzărilor.