Cum a fost anul acesta în România pentru comerțul electronic. Alex Goagă de la Wall Street analizează primele nouă luni din comerțul local, marcat de o fuziune mare - OLX a înghițit Tocmai.ro. Pinterest face un pas important în comerțul electronic și își extinde programul prin care comercianții pot vinde produse direct într-un Pin. Platforma Pinterest poate fi integrată chiar în Magento, iar utilizatorii nu mai trebuie să părăsească rețeaua socială. În Entrepreneur afli șapte metode prin care să finanțezi startup-ul tău în perioada de Seed, când ai nevoie de fonduri pentru a putea să realizezi prototipul sau să crești foarte rapid. În altă ordine de idei, publicația Motherboard din grupul Vice renunță la comentarii, deși avea o platformă cu o interacțiune foarte mare. Fondatorii explică decizia pe site.

What percentage of comments on any site are valuable enough to be published on their own? One percent? Less? Based on the disparity in quality between emails we get and the average state of comments here and all over the web, I think the problem is a matter of the medium.

Sam Altman de la Y Combinator într-un interviu pentru Bloomberg despre startup-uri și posibila bulă din Silicon Valley.

Startup-uri și investiții

Apple achiziționează startup-ul Perceptio, care folosește inteligența artificială. Tehnologia Perceptio permite smartphone-urilor să facă operațiuni complicate fără a stoca datele în Cloud.

500 Startups lansează un fond important pentru zona Estică. 500 Istanbul e un fond de 15 milioane de dolari pentru startup-urile locale.

Startup-ul Frame.io primește o investiție de 2,2 milioane de dolari. Produsul e o unealtă colaborativă de editare de videoclipuri pentru mai mulți editori.

Tehnologii

Philips lansează noi becuri inteligente care se pot conecta și la smartphone și consumul poate fi monitorizat mai bine.

Șase reclame la Apple Watch care arată caracteristicile ceasului inteligent - pentru o pauză de masă petrecută amuzant.

Mașina ar putea deveni mai inteligentă decât locuințele noastre și să aibă caracteristici care să ne facă să locuim într-una, mai ales în momentul când toate mașinile vor fi conectate între ele și vor avea o conexiune WiFi.

Guvernul american va pune în vânzare 44.000 de bitcoini în noiembrie. 

Apple renunță la VMware în favoarea unei tehnologii open source - o mișcare cu adevărat importantă.

România

Compania românească Brandient a fost inclusă în Hall of Fame Rebrand, cel mai important top din industrie.

O tânără face zeci de mii de euro din vânzarea de eșarfe care ajung să coste și 200 de euro - povestea ei pe wall-street.ro

Băncile care au apărut și au dispărut în ultimii 10 ani din România - cauze și efecte.

Entertainment

Filmul Steve Jobs ajunge în cinematografe, iar Venture Beat are un review al peliculei care arată că ar putea fi primul titlu care merită urmărit.