Internetul 4.0 înseamnă astăzi Internet of Things, adică posibilitatea de a conecta toate lucrurile la internet și strângerea de date cu ajutorul acestora. Cu toate acestea, una dintre marile probleme care trebuie rezolvate e securitatea informatică a sistemelor. Vulnerabilitățile IoT deschid noi posbiilități pentru hackeri - de la wearables la frigidere. Antonio Eram de la Netopia i-a acordat un interviu lui Alex Goagă de la wall-street.ro și vorbește despre viitorul tehnologiei și cel mai tare gadget posibil - un card care e și portofel de bitcoin, dar și terminal de plăți. Între timp, Alexis Ohanian a acordat un interviu publicației “Entrepreneur” în care vorbește despre cum să pornești o afacere.

Startups

O conversație comparativă între Israel și Silicon Valley - Startup Nation versus regiunea cea mai fertilă pentru afaceri.

O opinie destul de controversată - Europa o duce mai bine decât Statele Unite din punct de vedere al securității economice a cetățenilor săi.

De ce se închide un startup cu 15 milioane de useri și 35 de milioane de dolari investiție? Startup-urile nu sunt neapărat influențate de banii pe care îi primesc.

Secretele strângerii de fonduri - fundraising-ul este o muncă de echipă

Tehnologii

Facebook at Work, varianta business a rețelei sociale, va fi folosită în cadrul Royal Bank of Scotland de 100.000 de angajați.

Tehnologiile ucise de alte tehnologii - tastatura fizică și mesajele offline sunt doar câteva exemple.

Care sunt secretele WeChat, cea mai mare aplicație de mesagerie din Asia.

Statele Unite sunt îngrijorate că Rusia va tăia cablurile subacvatice de internet în cazul unui conflict.

Inspirațional

Esența antreprenoriatului? Curajul, potrivit acestei opinii din TechCrunch. 

Sfaturi pentru a-ți crea legături cu oamenii foarte ocupați, important pentru momentele când vrei să dai de un investitor.

România

Grupul Intact intră pe piața de anunțuri din România, dominată de olx.ro și okazii.ro cu lajumate.ro.